Voitko rakentaa oman pelitietokoneesi?

Mietitkö, voitko koota oman henkilökohtaisen pelikannettavasi? Katso tämä artikkeli saadaksesi nopean ja yksinkertaisen vastauksen.

Tekijä:Samuel Stewart 10. tammikuuta 2022 Voitko rakentaa oman pelitietokoneesi

Vastaus:

Voit muokata barebone-kannettavaa, mutta suosittelemme aina olemaan sitä tekemättä, koska se tulee lopulta maksamaan sinulle enemmän rahaa, aikaa ja energiaa. Lisäksi tällaisen kannettavan tietokoneen mukauttamisessa ei ole nykyään käytännössä mitään hyötyä.

Jos olet pelaaja, olet nähnyt nämä näyttävät mukautetut PC:t, joissa on upea RGB-valaistus ja huippuluokan nestejäähdytys. Nyt olet myös saattanut kysyä itseltäsi tämän kysymyksen: voitko rakentaa pelikannettavan?

Tässä artikkelissa vastaamme tähän kysymykseen ja tarkennamme sitä sekä mainitsemme muutamia muita aiheeseen liittyviä asioita, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

SisällysluetteloNäytä

Kuinka rakentaa oma pelitietokone

Kuinka rakentaa kannettava tietokone

Yksi syy siihen, miksi pelikannettavat ovat mahtavia, on niiden pelkkä teho, joka on pakattu suhteellisen kompaktin kehyksen sisään. Kuten arvata saattaa, massiivisen grafiikkasuorittimen ja kaikkien muiden komponenttien asentaminen kannettavaan tietokoneeseen ei ole helppoa, eikä myöskään niiden asentaminen ATX-tietokoneen koteloon.

Joten voitko rakentaa pelitietokoneen samalla tavalla kuin pöytätietokoneen? No, vastaus on: ei.

Kaikkien komponenttien sovittaminen kannettavan tietokoneen runkoon on vaikeaa, ja sen yhdistäminen riittävään jäähdytysjärjestelmään, joka mahdollistaisi niiden toiminnan asianmukaisesti ilman ylikuumenemista, on aivan toinen vaikeustaso. Tästä syystä pelitietokoneet – ja kannettavat tietokoneet yleensä – kootaan tehtaissa.

Barebone-kannettavia on kuitenkin olemassa, ja jos olet aivan valmiina rakentamaan mukautettua pelikannettavaa, se olisi mahdollisimman lähellä. Kuten termi barebone tarkoittaa, näissä kannettavissa tietokoneissa on vain tärkeimmät komponentit ja niitä voidaan muokata helpommin kuin useimmat muut kannettavat tietokoneet.

Pitäisikö sinun rakentaa oma pelikannettava?

Kannettavan tietokoneen rakentaminen

Joten tietyssä mielessä sinä voi sinulla on räätälöity pelikannettava. Parempi kysymys kuitenkin on, pitäisikö sinun edes vaivautua sellaiseen?

Vastauksemme pitäisi olla ei. Sinun ei pitäisi. Ja tässä miksi:

  1. Osien saaminen voi olla vaikeaa ja kallista . Toisin kuin pöytätietokoneissa, kannettavien tietokoneiden komponentteja ei ole standardoitu, ja ne on usein räätälöity sopimaan fyysisesti koteloon ja/tai tuottamaan vähemmän lämpöä. Tämän vuoksi saatat kohdata paljon ongelmia ja kuluttaa paljon rahaa hankkiaksesi esimerkiksi GPU:n mobiiliversion tai emolevyn, jota sinulla on mielessäsi, jota ei ole helposti ostettavissa kaupoista.
  2. Kaiken yhdistäminen voi olla vaikea tehtävä. Kuten jo mainittiin, kannettavan tietokoneen kokoaminen on vaikeaa. Pöytätietokoneen kokoaminen on helppoa useimmille ihmisille, koska tarvitset vain ruuvimeisselin, ja tilasta on harvoin pulaa. Kannettavan tietokoneen kanssa sen sijaan, vaikka saisitkin kaikki tarvitsemasi osat ja komponentit, niiden on silti sovitettava runkoon kunnolla ja ne on asennettava äärimmäisen tarkasti.Päivitys olisi vielä suurempi ongelma.Yksi mukautettujen tietokoneiden tärkeimmistä eduista on niiden päivitettävyys. Kun haluat päivittää grafiikkasuorituskykyäsi, avaa näytönohjain, myy se ja osta uusi. Koska oikeiden osien löytäminen mukautettuun pelikannettavaan ei ole helppo tehtävä, se tekee pitkän aikavälin päivitettävyydestä vieläkin ongelmallisempaa.
  3. Valmiiksi rakennetut kannettavat tietokoneet ovat helpompi ja kustannustehokkaampi ratkaisu. Nykyään löydät a laaja valikoima pelikannettavia vastaamaan kaikkien tarpeita ja mahtumaan kaikkien budjettiin. Lisäksi valmiiksi rakennettu kannettava tietokone ei ainoastaan ​​säästä aikaa ja energiaa, jonka sijoitat mukautetun kannettavan tietokoneen rakentamiseen, vaan se myös maksaa sinulle vähemmän rahaa ja sisältää mahdollisesti joitain lisäominaisuuksia, joita tarvitset kovasti. löytää barebone-läppäristä.

Nämä ovat kaikki tärkeimmät syyt, miksi uskomme, että mukautetun pelikannettavan rakentaminen on huono idea. On kuitenkin olemassa joitakin tapoja mukauttaa/päivittää pelikannettavaa ilman, että sinun tarvitsee turvautua sisäisiin ominaisuuksiin.

Ulkoiset GPU:t

ulkoinen gpu

Ulkoisista GPU-koteloista on tullut suosittuja vasta suhteellisen äskettäin, joten mikä niiden kanssa on?

Pohjimmiltaan ulkoinen GPU-kotelo on juuri sitä, mitä nimi kertoo: kompakti kotelo, jossa on näytönohjain ja virtalähde näytönohjainkorttia varten. Ne liitetään kannettavaan tietokoneeseen tai PC:hen Thunderbolt 3 -portin kautta, mikä varmistaa vakaan nopean yhteyden.

Monet ovat kuitenkin myös kannettavia, ja se, että ne käyttävät työpöydän näytönohjainkortteja, tarkoittaa, että ne tarjoavat yleensä paremman suorituskyvyn kuin kyseisen GPU:n mobiiliversio, vaikka Thunderbolt 3 ei ole aivan yhtä nopea kuin PCIe-yhteys. Sellaisenaan se muodostaa pullonkaulan, jota jotkut saattavat pitää ongelmallisena.

Joka tapauksessa, jos etsit tapaa päivittää kannettavan tietokoneen grafiikkaratkaisu, ulkoinen GPU olisi paras tapa tehdä se. Tutustu ostooppaaseemme, jossa käymme läpi useita parhaita ulkoiset GPU:t jonka voit saada heti.

Siksi, vaikka ulkoinen GPU on päivitettävissä, suhteellisen kannettava ja tarjoaa paremman suorituskyvyn verrattuna mobiiligrafiikkasuorittimiin, se ei silti ole ihanteellinen ratkaisu. Ensinnäkin se vaatii Thunderbolt 3 -liitännän, eikä jokaisessa kannettavassa tietokoneessa ole sellaista. Lisäksi ne ovat yleensä kalliilla puolella, ja kuten olemme edellä maininneet, ne eivät silti pysty vastaamaan työpöydän suorituskykyä yhteyden pullonkaulan vuoksi, mikä vie meidät seuraavaan kohtaan.

Kannettava tietokone vs. pöytätietokone – kumpi sopii paremmin tarpeisiisi?

Rakenna oma kannettava tietokone

Selvyyden vuoksi ainoa syy hankkia pelikannettava pöytätietokoneen sijaan on sen tarjoama siirrettävyys. Jos matkustat paljon tai haluat laitteen, joka toimii sekä pelikoneena että kannettavana tietokoneena, jota käyttäisit myös töissä tai koulussa, niin pelikannettava on hyvä valinta.

Jos tämä ei kuitenkaan päde, pöytätietokone on aina parempi ratkaisu kuin kannettava tietokone.

Ja miksi se on? Se on yksinkertaista:

    Ne maksavat vähemmän ja tarjoavat paremman vastineen rahoillesi. Tulet huomaamaan, että pelikannettava, jonka tekniset tiedot ovat identtiset valmiiksi rakennetun pelitietokoneen kanssa, maksaa huomattavasti enemmän, mutta se jää suorituskyvyltään jälkeen pöytäkoneen.Ne tarjoavat paremman suorituskyvyn. Kuten olemme jo todenneet, pelikannettavien jäähdytys voi olla ongelmallista. Tehokkaat näytönohjaimet ja prosessorit tuottavat paljon lämpöä. Koska kannettavan tietokoneen ahdas runko tarjoaa minimaalisen ilmavirran, kannettavat tietokoneet turvautuvat yleensä lämpökuristukseen ylikuumenemisen välttämiseksi. A jäähdytystyyny on melkein aina pakollinen pelikannettavien tietokoneiden kannalta, ja silloinkin tämä on vain rajoitettu parannus.Ne on helpompi päivittää. Taas kerran päästään päivitettävyyden aiheeseen. Pöytätietokoneen päivittäminen on paljon helpompaa kuin kannettavan tietokoneen päivittäminen kaikista syistä, jotka olemme jo maininneet artikkelissa. Kun haluat päivittää tietyn komponentin, voit vain myydä vanhan ja asentaa uuden ilman, että sinun tarvitsee huolehtia liikaa laitteiston yhteensopivuudesta.

Jos haluat rakentaa mukautetun pöytäkoneen mukautetun kannettavan tietokoneen sijaan, tutustu Tämä artikkeli tai alla olevasta videosta, jossa käydään läpi perusasiat. Olemme myös koonneet useita kokoonpanoja eri budjetteihin, mukaan lukien 300 dollaria , 600 dollaria , 1000 dollaria , ja 1500 dollaria peli-PC:t.

Johtopäätös

Rakenna kannettava tietokone

Lopulta räätälöidyn kannettavan tietokoneen rakentaminen on teknisesti mahdollista barebone-kannettavilla. Kaikista tässä artikkelissa luetelluista syistä huolimatta suosittelemme vahvasti olemaan tekemättä sitä,

Todennäköisesti sinun olisi parempi käyttää pöytätietokonetta. Jos tarvitset pelitietokoneen tarjoamaa siirrettävyyttä, valmiiksi rakennetun hankkiminen säästäisi aikaa, rahaa ja energiaa, ja sinulla olisi kannettava tietokone, joka näyttää todella hyvältä ja sisältää mahdollisesti hienoja lisäominaisuuksia.

Saatat myös pitää näistä