Voi Arvostella

Jos pidät paikallisista co-op-sohvapeleistä, katso tämä indie-kehittäjä Henchman & Goonin Pode for Nintendo Switchin arvostelu. Tulet rakastamaan sitä.

Tekijä:Justin Fernandez 29. tammikuuta 2021 Voi Arvostella

Bottom Line

Pode on rentouttava yhteistyössä toimiva pulmapeli, jossa on ihastuttavia hahmoja, värikkäitä ympäristöjä ja ainutlaatuista maastoa muuttavaa pelimekaniikkaa.

Vaikka se voi kärsiä satunnaisista kamera-ongelmista tai vaikeuspiikistä, ympäristövinkit ja pelaajien viestintä auttavat sinua selviytymään siitä.

Peliä suositellaan parhaiten niille, jotka nauttivat yhdessä työskentelystä, söpöjen hahmojen pyörtymisestä ja pelien pelaamisesta omaan tahtiinsa.

4.5 Katso Hinta

Plussat:

  • Sydäntälämmittävä tarina ja hahmot
  • Ainutlaatuisia maastonmuutoskykyjä
  • Eloisaa värien käyttöä kauttaaltaan
  • Rentouttava soundtrack

Miinukset:

  • Palapelin vaikeus nousee puolivälissä
  • Hahmot leikkaavat joskus esineiden läpi
  • Kiinteä kamera tukkeutuu helposti

Koska peliaika keskittyy edelleen e-urheiluun ja kilpailukykyiset moninpelit , ei yksinkertaisesti ole niin paljon räätälöityjä kokemuksia paikallinen sohvaosuuskunta kuten joskus oli.

Onneksi Henchman & Goonin kaltaiset indie-kehittäjät ovat panostaneet auttamaan pitämään tämä suhteellisen niche-genre hengissä yhteispeleillä, kuten esim. Hän voi , joka ilmestyi ensimmäisen kerran Switch eShopissa ennen saapumistaan PS4 ja Steam .

Tässä arvostelussa jaan ajatukseni pelin tarinasta, pelattavuudesta, grafiikasta ja äänisuunnittelusta auttaakseni sinua päättämään, kannattaako se tarkistaa itse.

Koska tämä arvostelu perustuu Nintendo Switch Poden versiosta, grafiikassa ja pelin suorituskyvyssä on joitain eroja PC:hen verrattuna.

Aiheeseen liittyvä: Parhaat 'Chill' -rentoutumispelit 2022 Parhaat tulevat indie-pelit 2022 (and Beyond) Parhaat Indie Nintendo Switch -pelit 2022

SisällysluetteloNäytä

Tarina ja asetus

Voi Peli

Pode kertoo sydäntä lämmittävän tarinan kalliosta, joka yrittää auttaa tähdenlentoa löytämään tiensä takaisin kotiin putottuaan taivaalta.

Vaikka vuoropuhelua ei olekaan, rock ja tähti kommunikoivat söpöjen äänien ja yllättävän ilmeikkäiden fyysisten eleiden avulla.

Huolimatta yleisestä iloisesta sävystä, pelissä on surullisia hetkiä, kuten kun pari eroaa ja heidän on löydettävä tie takaisin.

Tämä jatkuva siirtyminen lämpimästä ystävyydestä kylmään eristäytymiseen heijastuu paitsi kahden päähenkilön suunnittelussa myös ympäristöissä.

Lähtötasot sijaitsevat hiljaisissa, salaperäisissä luolissa, joissa ei ole elonmerkkejä; kuitenkin, kun tähti levittää energiaansa, kukat ja viiniköynnökset alkavat kukoistaa.

Samoin kivi voi saada upeita, kirkkaanvärisiä kristallipilareita ja jalokivipolkuja nousemaan maasta, ja mikä parasta, voit saada molemmat hahmot ojentamaan kätensä ja pitämään kädestä.

Mielestäni monet pelit eivät koske ympäristötarinakerronnan käsitettä, joten arvostin todella Poden hahmojen ja ympäristön välistä vuorovaikutteisuutta.

Pelin aikana pääset todistamaan, kuinka rockin ja tähden suhde kehittyy parin lähentyessä, kunnes he ovat lopulta erottamattomia.

Pelin erittely

Voi pelata

Podea kuvataan parhaiten a yhteistoiminnallinen palapeli-tasohyppely , vaikka sitä voidaan silti pelata yksin yhden henkilön vaihtaessa hahmojen välillä.

Kuten aiemmin mainitsin, rock ja tähti voivat vaikuttaa ympäristöön käyttämällä kourallista kykyjä, jotka ovat vain tälle hahmolle.

Kivi on raskas ja voi laukaista kiteitä kasvamaan, tiivistyä pienemmäksi kiveksi ja pitää esineitä vatsassa ennen sylkemistä takaisin ulos.

Tähti on kevyt ja sillä on kyky luoda elämää puiden ja kasvien muodossa, mutta se voi myös käyttää voimaaan siltojen rakentamiseen ja kehonsa teleportaamiseen.

Näitä kykyjä tutkitaan ja hyödynnetään eri tavoin pelin noin 8 tunnin tarinan aikana, ja monet pulmat vaativat molempien hahmojen taitojen yhdistelmää.

Jos minulla olisi yksi vaiva Poden kanssa, se olisi sen pulmien satunnaiset vaikeuspiikit, etenkin pelin keskiosassa.

Vaikka ympäristössä on visuaalisia vihjeitä, jotka auttavat sinua monimutkaisemmissa pulmatehtävissä, minusta tuntuu, että jotkut pulmaratkaisut eivät täysin noudata pelin universumin sisäistä logiikkaa tai sääntöjä.

Aina kun kumppanini ja minä törmäsimme seinään, kokeilimme kaikkia mahdollisia strategioita; Joskus törmäsimme jännittäviin löytöihin, mutta päädyimme yleensä kääntymään oppaan puoleen.

Grafiikka ja ääni

Voiko Nintendo Switch -peli

Pode ei ole graafisesti vaikuttavin peli, mutta onnistuu välittämään paljon tunteita yksinkertaisten muotojen ja animaatioiden avulla.

Se on myös erittäin eloisan näköinen peli, joka ei pelkää leikkiä eri väreillä ja käyttää erinomaisesti valoja ja varjoja.

Useimmat tasot alkavat tylsinä harmaina luolina, jotka toimivat täydellisenä pohjana rockin ja tähden maastonmuutoskyvyille.

Lopulta olin kadottanut käsitykseni rehevien maanalaisten puutarhojen ja rauhallisten luolien lukumäärästä, kumppanini ja minä olimme halunneet olla olemassa vain yhdellä painikkeella.

Pode luottaa fantastiseen partituuriinsa, jonka säveltämä on Austin Wintory auttaa purkamaan sen kerrontaa ja opastaa sinua näiden kahden hahmon matkalla.

Minusta musiikki oli melko rentouttavaa ja ei häiritsevää, joten minä ja kumppanini pystyimme keskittymään käsillä oleviin arvoimiin.

Teknisissä ominaisuuksissa peli näkyy 1080p:ssä ollessaan telakoituna kytkimeen, ja se toimii tasaisesti 30 ruutua sekunnissa, mikä on mielestäni täysin hyvä rentouttavalle pulmapelille, jota pelataan omaan tahtiisi.

Minulla oli kuitenkin joskus tapauksia, joissa hahmoni leikkaa ympäristössä olevien esineiden läpi tai kiinteä kamera tukkeutui, kun kumppanini ja minä pääsimme kauemmaksi toisistamme.

Lopullinen Tuomio

Vaikka monet yhteistyöpelit tarjoavat tuntikausia nautintoa, monet eivät voi kilpailla Poden kirjoitus- ja pelisuunnittelun korkean laadun kanssa.

Kehittäjä Henchman & Goon on onnistunut muuttamaan muuten rennon pulmapelin lumoavaksi tarinaksi rakkaudesta ja ystävyydestä asettamalla etusijalle pelaajien vuorovaikutteisuuden ja ympäristötarinoiden kertomisen.

Loppujen lopuksi kumppanini ja minä olimme ihastuneet ihastuttaviin päähenkilöihimme ja lannistaneet ohjaajiamme ilon ja toveruuden tunteella.

Ottaen huomioon pelin suhteellisen alhaiset kustannukset ja minimaaliset PC-vaatimukset , sanoisin, että kannattaa ehdottomasti pelata ystävän, perheenjäsenen tai kumppanin kanssa.

Saatat myös pitää näistä