SSD vs HDD – mikä on paras pelaamiseen

Kumpi sinun pitäisi ostaa tänään - SSD vai HDD? Jos olet pelaaja, katso vastauksemme täältä, sillä se saattaa yllättää sinut!

Tekijä:Samuel Stewart 10. tammikuuta 2022 SSD vs HDD

Vastaus:

An SSD on paljon nopeampi ja tarjoaa huomattavasti paremman suorituskyvyn pelaamisen suhteen, erityisesti latausaikojen suhteen.

kiintolevyt niillä on pidempi käyttöikä ja ne ovat paljon kustannustehokkaampia suurten volyymien varastointiratkaisuina.

Puolijohde-asemat niistä on tullut muotia viime vuosina, kiitos ennennäkemättömien luku-/kirjoitusnopeuksien, jotka räjäyttivät perinteiset kovalevyt pois vedestä.

Se oli hyvä syy, että pelaajat ympäri maailmaa valitsivat SSD-levyjen paremmaksi valinnaksi pelaamiseen niiden tarjoaman ylivertaisen suorituskyvyn vuoksi.

Mutta ovatko SSD-levyt todella niin paljon parempia?

Tässä artikkelissa vertaamme SSD- ja HDD-levyjä kaikilla keskeisillä rintamilla, keskustelemme kumman tahansa käytön eduista ja haitoista sekä päätämme kumpi näistä kahdesta on lopulta paras ratkaisu pelitietokoneille.

SisällysluetteloNäytä

Showdown

Nopeus

Kuten olemme jo todenneet, SSD-levyt ovat nopeudeltaan parempia kuin kiintolevyt , eikä siitä ole epäilystäkään. SSD-levyn tiedonsiirtonopeus voi ylittää kiintolevyn nopeuden useaan otteeseen, vaikka käytännössä tulokset vaihtelevat sovelluksittain.

Mitä tulee pelaamiseen, suurin hyöty SSD:stä kiintolevyn sijaan on parannetut latausajat , mutta PC:n on myös pakko toimia sujuvammin yleisesti paljon nopeammat käynnistysajat .

ssd vs hdd nopeus

Pitkäikäisyys

Mitä tulee yleiseen elinikään, Kiintolevyt kestävät yleensä pidempään kuin SSD-levyt . Vaikka tässä suhteessa on selvä aukko, se ei kosketa useimpia käyttäjiä, koska SSD-levylle on kirjoitettava satoja teratavuja sen rikkomiseksi. Useimmat ihmiset päätyvät päivittämään paljon ennen kuin ovat edes lähellä tämän rajan saavuttamista.

Kestävyys

SSD-levyt voittaa kestävyysosastolla , myös. Koska niissä ei ole liikkuvia osia, SSD:n on erittäin vaikeaa saada toimintahäiriö ulkoisten vaurioiden vuoksi.

Sitä vastoin kiintolevyissä on pyörivä levy ja liikkuva luku-/kirjoituspää. Tämän takia, kiintolevy on paljon helpompi vaurioitua ulkoisen shokin seurauksena.

Kapasiteetti ja hinta

Nyt päästään siihen, mikä on yleensä tärkein tieto minkä tahansa tallennuslaitteen teknisissä tiedoissa – kapasiteetti.

Vuonna 2022 sekä SSD- että HDD-levyt voivat saavuttaa melko mielettömiä määriä, ja uusimmissa huippuluokan SSD-levyissä on jopa 7,6 TB tallennustilaa, vaikka suurin osa niistä on 120 Gt – 4 TB. Kiintolevyt rajoittuvat enimmäkseen 500 Gt – 8 Tt:n valikoimaan, vaikka mallit, joissa on jopa 16 Tt tallennustilaa, ovat helposti ostettavissa.

Kyse ei kuitenkaan ole vain kapasiteetista, vaan myös hinnoittelusta. Hinta per gigatavu , olla tarkempi. Ja tässä suhteessa HDD on selvä voittaja.

Esimerkiksi 500 Gt:n kiintolevy voi maksaa vain 20 dollaria vuonna 2022, kun taas 500 Gt:n SSD-levyt alkavat noin 60 dollarista. Hintaero kasvaa tallennuskapasiteetin kasvaessa, joten 2 Tt:n kiintolevy maksaa noin 40 dollaria, kun taas 2 Tt:n SSD maksaa 200 dollaria ja 4 Tt:n kiintolevy voi maksaa noin 80 dollaria, kun taas 4 Tt:n SSD-mallit alkavat yleensä yli 500 dollarin hintapisteen. .

Se sanoi, Kiintolevyt tarjoavat paljon paremman vastineen, jos tarvitset paljon tallennustilaa .

Melu

hdd vs ssd

Kuten olemme jo maininneet, solid-state-asemassa ei ole liikkuvia osia. Sellaisenaan se toimii täysin äänettömänä. Sitä vastoin kiintolevy tuottaa tietyn määrän kohinaa, mutta jokainen kiintolevy ei ole yhtä kova kuin toinen.

Viime kädessä kiintolevyn äänenvoimakkuus riippuu pääasiassa seuraavista tekijöistä:

    RPM: Nykyään alempien kiintolevyjen nopeus alkaa 5 400 kierrosta minuutissa, kun taas suorituskykyisemmät versiot voivat nousta jopa 15 000 kierrokseen minuutissa. Luonnollisesti mitä nopeammin kiintolevy pyörii, sitä meluisempi se on.Ikä/vaurio: Koska liikkuvat osat ovat elintärkeitä niiden toiminnalle, kiintolevy voi kuulua äänekkäämmäksi ajan myötä sen mekanismien kulumisen tai fyysisten vaurioiden vuoksi.

Lopullinen Tuomio

solid State Drive vs kiintolevyasema

Kaiken kaikkiaan ei voi olla epäilystäkään siitä, kuka on voittaja SSD vs HDD -näytöksessä.

SSD on paljon parempi pelaamiseen kuin kiintolevy .

Perinteiset kiintolevyasemat eivät yksinkertaisesti pysty kilpailemaan sen suorituskyvyn kanssa, jota solid-state-asemat tarjoavat, ja peliteollisuus on valmis siirtymään eteenpäin.

SSD-levyt ovat paljon halvempia vuonna 2022 kuin vain muutama vuosi sitten, puhumattakaan siitä, että jopa 9. sukupolven konsolit, PlayStation 5 ja Xbox Series X, käyttävät myös SSD-levyjä tallennustilaan.

Joten sinun tulee ehdottomasti valita SSD ensisijaiseksi järjestelmäasemaksi, jos sinulla on siihen varaa. Jos todella puristat penniä ja tarvitset enemmän tallennustilaa kuin mitä voit saada budjettiisi sopivalla SSD-levyllä, pienemmän SSD:n käyttäminen pääasemana ja myös kiintolevyn käyttäminen tallennustilana on aina vaihtoehto.

Se sanoi, Kiintolevyt ovat edelleen hyviä, kustannustehokkaita valintoja, kun kapasiteetti on tärkeämpää kuin suorituskyky . Ne ovat edelleen tärkeitä säilytysratkaisuina tulevina vuosina. Itse asiassa, kuten edellä totesimme, ne tarjoavat paljon paremman arvon varastoinnin suhteen.

Lopuksi samat edut ja haitat koskevat kannettavia ulkoisia tallennusratkaisuja . Ulkoiset SSD-levyt ja ulkoisia kiintolevyjä ovat molemmat toteuttamiskelpoisia valintoja vuonna 2022, mutta muista, että ulkoiset kiintolevyt tarjoavat enemmän tallennustilaa halvemmalla, mutta ulkoiset SSD-levyt ovat nopeampia ja kestävämpiä ulkoisia iskuja vastaan. Jälkimmäinen on erittäin tärkeä asia, joka tulee pitää mielessä ulkoiseen tallennustilaan.

Saatat pitää myös näistä