Parhaat grafiikkakortit pelaamiseen (2022 arvostelut)

Näytönohjain on kaikkien pelitietokoneiden tärkein osa. Tässä on sekä NVIDIAn että AMD:n parhaat näytönohjaimet pelin tehostamiseksi.

Tekijä:Samuel Stewart 4. tammikuuta 2022 Parhaat grafiikkakortit pelaamiseen

Näytönohjain on pelitietokoneen tärkein elementti .

Se tekee kaiken raskaan noston pelin sisäisen grafiikan suhteen, minkä vuoksi on niin tärkeää valita oikea. Ja onneksi se ei ole niin vaikeaa kuin jotkut saattavat ajatella!

Niin kauan kuin tiedät suorituskykytavoitteesi ja budjettisi, olet jo tuuman päässä tarpeisiisi sopivan näytönohjaimen löytämisestä.

Tästä ostooppaasta löydät hyvin parhaat GPU:t pelaamiseen vuonna 2022 , sekä vinkkejä siitä, mitä sinun tulee pitää silmällä.

Sukellaan siis suoraan ensimmäiseen luokkaan ilman pitkiä puheita.

Edellinen

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080

ASUS TUF Gaming NVIDIA GeForce RTX 3080
 • Erinomainen suorituskyky 1440p- ja 4K-tarkkuudella
 • Hiljainen ja tehokas jäähdytys
 • MSRP-hinnoittelu
Katso Hinta

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition
 • Erinomainen 1440p- ja jopa 4K-peleihin
 • Hiljainen ja tehokas jäähdytys
 • Erittäin hyvä vastine rahalle
Katso Hinta

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC
 • Hyvä 1080p suorituskyky
 • Erittäin edullinen
Katso Hinta Seuraava

SisällysluetteloNäytä

Parhaat budjettinäytönohjaimet

Ensimmäisessä kategoriassa meillä on pari budjettinäytönohjainta, jotka kiinnittävät varmasti niiden huomion, joilla ei ole varaa kuluttaa paljon rahaa uuteen GPU:hun. Eivät maksa paljoa ja ovat soveltuu hyvin pelaamiseen 1080p , joten yksi niistä saattaa olla sinulle oikea valinta.

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC

Paras Budget Graphics Card

Katso Hinta

Plussat:

 • Vankka 1080p suorituskyky
 • Edullinen
 • DVI-portti niille, joilla on vanhemmat näytöt
 • Neutraali ja tehokas muotoilu

Miinukset:

 • Suhteellisen vähän muistia
 • Ei kovin tulevaisuudenkestävää

Ensinnäkin meillä on yksi parhaista tällä hetkellä saatavilla olevista budjettikorteista Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC . Gigabyte tunnetaan tasapainoisista ja suhteellisen edullisista ratkaisuistaan, ja juuri sitä he tarjoavat tällä kortilla.

GTX 1650 Super itsessään on erittäin pätevä grafiikkasuoritin, joka pystyy enemmän kuin käsittelemään uusimpia AAA-nimikkeitä 1080p-tarkkuudella, joten se on ihanteellinen valinta niille, jotka eivät ole vielä valmiita ottamaan harppausta 1440p- tai 4K-tarkkuuteen.

Peruskellonopeus 1530 MHz
Tehostuskello 1755 MHz
Muisti GDDR6
Muistikapasiteetti 4 GIGATAVUA
Muistiväylä 128-bittinen
Liittimet 1x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
1x DL-DVI-D
Suositeltu PSU 350W

Mitä tulee tähän malliin, sitä jäähdyttää kaksi Windforce-tuuletinta, joiden ansiosta kortti toimii hieman vertailumallia paremmin. Mitä tulee suunnitteluun, Gigabyte on kiinnitetty yksinkertaiseen, neutraaliin mustaan ​​suojukseen, jossa on harmaita kohokohtia, mikä mahdollistaa kortin sopivan useimpiin rakenteisiin ilman, että se jää ulos, ja sen mukana tulee taustalevy.

Lisäksi kortissa on DVI-portti, mikä on hyvä uutinen niille, joilla on vielä vanhempia näyttöjä, jotka käyttävät tätä porttia. Kaiken kaikkiaan, kuten edellä mainittiin, tämä on tasapainoinen vaihtoehto, joka vetoaa ehdottomasti niihin, jotka nipistävät penniä tai eivät vain halua kuluttaa enemmän kuin ehdottomasti tarvitsevat näytönohjaimeen.

GTX 1650 Superin suurin haittapuoli on kuitenkin sen muistissa. Vaikka se on varustettu GDDR6:lla, 4 gigatavua videomuistia 128-bittisellä muistiväylällä ei ole aivan loistava pelaamiseen suuremmilla resoluutioilla vuonna 2022, eikä se parane vuosien kuluessa.

Se sanoi, kun Suosittelemme tätä korttia vilpittömästi niille, joilla on tiukka budjetti tai jotka eivät aio päivittää 1080p-näytöstä lähiaikoina , tämä on pidettävä mielessä, jos aiot sijoittaa korkeamman resoluution näyttöön.

MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X

MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X

Paras hinta-laatusuhde Nvidia-näytönohjain

Katso Hinta

Plussat:

 • Erinomainen 1080p ja kunnollinen 1440p
 • Houkutteleva muotoilu
 • RGB valaistus

Miinukset:

 • Hieman hinnakkaalla puolella

Seuraavaksi meillä on toinen erittäin suosittu budjettinäytönohjain, GTX 1660 Super. Tämä on erityisen houkutteleva MSI:n malli MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X . Ja mikä tekee siitä niin houkuttelevan? No, lähinnä se, että se yhdistää suorituskyvyn ja muotoilun yhteen kohtuuhintaiseen pakettiin.

GTX 1660 Super on grafiikkasuoritin, joka merkitsi Nvidian paluuta muotoon edullisempien grafiikkaratkaisujen suhteen, sillä AMD oli tarjonnut ylivoimaisia ​​vaihtoehtoja alhaisemmissa hintaluokissa vuosia. GTX 1660 Super kuitenkin ylitti täysin sekä vanhemmat Polaris-pohjaiset AMD-mallit että melko pettymys RX 5500 XT.

Peruskellonopeus 1530 MHz
Tehostuskello 1830 MHz
Muisti GDDR6
Muistikapasiteetti 6 Gt
Muistiväylä 192-bittinen
Liittimet 3x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
Suositeltu PSU 450W

GTX 1660 Super on kuitenkin ensisijaisesti suunnattu 1080p-pelaamiseen, vaikka se pärjääkin hieman paremmin kuin 1650 Super, koska lisämuistin ansiosta se pystyy tarjoamaan pätevän suorituskyvyn jopa 1440p-tarkkuudella.

Mitä tulee MSI:n näkemykseen GTX 1660 Superista, siinä on paljon rakkautta. Se toimii selvästi paremmin kuin vertailumalli kahden Torx 3.0 -tuulettimen ansiosta, ja ne naulatsivat myös suunnittelun. Kuten ennenkin, neutraali harmaa suojus mahdollistaa kortin sopivan esteettisesti useimpiin rakenteisiin, kun taas kulmikas muotoilu ja RGB-valaistus antavat sille pelityyliä.

Vaikka tämä on ehdottomasti loistava kortti, se on hieman kalliimmalla puolella, lähinnä budjetti- ja keskihintaisten mallien välistä reunaa. Sellaisena sanoisimme Tämä kortti tarjoaa hieman kyseenalaista arvoa verrattuna joihinkin hieman kalliimpiin, mutta tehokkaampiin kortteihin kuten AMD Radeon RX 5600 XT, jota tarkastelemme alla.

Parhaat keskitason näytönohjaimet

Jatketaan keskitason näytönohjainkortteja. Nämä ovat kalliimpia, mutta myös tehokkaampia ja tulevaisuudenkestävämpiä , koska ne tarjoavat hyvän 1440p-suorituskyvyn ja jotkut voivat kestää jopa 4K-tarkkuutta.

Kaiken kaikkiaan ne ovat hyvä keskitie niille, jotka haluavat löytää hyvän tasapainon suorituskyvyn ja hinnoittelun välillä.

MSI Radeon RX 5600 XT GAMING MX -näytönohjain

MSI Radeon RX 5600 XT GAMING MX -näytönohjain

Paras hinta-laatusuhde AMD-näytönohjain

Katso Hinta

Plussat:

 • Erinomainen suorituskyky 1080p ja 1440
 • Hyvää vastinetta rahalle

Miinukset:

 • Ei säteen jäljitystä
 • Jännittävä muotoilu

Ensinnäkin meillä on MSI Radeon RX 5600 XT Gaming MX -näytönohjain , hyvä ote AMD:n erinomaisesta RDNA-pohjaisesta keskitason GPU:sta. Vaikka se ei ehkä näytä yhtä hyvältä kuin jotkin muut nykyään saatavilla olevat mallit, jos asetat suorituskyvyn etusijalle ja haluat saada hyvän vastineen rahoillesi, tämä kortti saattaa olla sinulle sopiva.

Kun RX 5600 XT ilmestyi, AMD pystyi vihdoin tarjoamaan hyvän kilpailun Nvidialle keskialueella, hallitsemalla 1080p-pelaamisen ja tarjoamalla vankan 1440p-suorituskyvyn erittäin kohtuuhintaan, joten on helppo ymmärtää, miksi se olisi niin hyvä valinta. jopa tänään.

Peruskellonopeus 1280 MHz
Tehostuskello 1620 MHz
Muisti GDDR6
Muistikapasiteetti 6 Gt
Muistiväylä 192-bittinen
Liittimet 3x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
Suositeltu PSU 500W

Tätä silmällä pitäen RX 5600 XT olisi erittäin hyvä valinta joko 1440p-näytölle tai 1080p-näytölle korkealla virkistystaajuudella, koska sen on helpompi saavuttaa korkeampi kuvanopeus kuin joillain halvemmilla korteilla, etenkin joissakin vaativampia pelejä.

Nyt olemme jo maininneet, että tämä malli asettaa suorituskyvyn etusijalle, ja vaikka tämä tekee siitä suhteellisen edullisen, se tarkoittaa myös, että sen muotoilu on hieman näyttämätön. RGB:tä ei ole ja suojus jättää toivomisen varaa. Joten, jos haluat enemmän esteettisesti houkuttelevia kortteja, joita voit ihailla a läpikuultava kotelo , silloin on varmasti parempia vaihtoehtoja.

Lisäksi yksi RDNA-arkkitehtuurin huonoista puolista on, että se ei tue säteen jäljitystä. Tämä ei ole suuri haittapuoli, jos et välitä säteenseurannasta, mutta jos välität, saattaa olla hyvä idea odottaa vielä muutama kuukausi edullisempien RX 6000- ja RTX 3000 -grafiikkasuorittimien markkinoille tuloa.

Kaiken kaikkiaan sanoisimme, että MSI RX 5600 XT Gaming MX on loistava näytönohjain niille, jotka etsivät suorituskykyä ja arvoa ennen kaikkea eivätkä välitä estetiikasta ja/tai säteen jäljittämisestä.

XFX RX 5700 XT Thicc III Ultra

XFX RX 5700 XT Thicc III Ultra

Paras AMD-näytönohjain AMD RX 6000 -grafiikkasuorittimiin asti

Katso Hinta

Plussat:

 • Erinomainen suorituskyky 1440p
 • Huollettavissa 4K-tarkkuudella
 • Tyylikäs ulkomuotoilu

Miinukset:

 • Ei säteen jäljitystä
 • Korkea virrankulutus

Jos RX 5600 XT ei täytä suorituskykyvaatimuksiasi, voit katsoa sen suurempaa, ilkeämpää serkkua – RX 5700 XT:tä – ja XFX’s Thicc III Ultra malli on yksi parhaista malleista, joita voit saada tänään.

Meemien inspiroimaa nimeämistä lukuun ottamatta XFX RX 5700 XT Thicc III Ultra on erinomainen kortti, joka ei ainoastaan ​​tarjoa loistavaa suorituskykyä 1440p-tarkkuudella, vaan kestää jopa 4K-tarkkuuden, eikä se ole huono myöskään suunnittelun näkökulmasta.

Peruskellonopeus 1810 MHz
Tehostuskello 2025 MHz
Muisti GDDR6
Muistikapasiteetti 8 Gt
Muistiväylä 256-bittinen
Liittimet 3x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
Suositeltu PSU 600W

Kolminkertaisella tuulettimella varustetun jäähdyttimen ansiosta tämä XFX RX 5700 XT voi saavuttaa vaikuttavat kellotaajuudet ja mikä tärkeintä, ilman liiallista melua. Lisäksi, kuten kuvasta voi päätellä, sekään ei ole huono katsoa. Muotoilu ei tosin ole yhtä aggressiivinen kuin joidenkin muiden näytönohjainkorttien kanssa, mutta se on tyylikäs ja tehokas olematta kuitenkaan liian näyttävä.

Mitä tulee huonoihin puoliin, huomattavin niistä lienee kortin korkea virrankulutus. Lisäksi, kuten RX 5600 XT:ssä, jotkut ovat varmasti myös huolissaan laitteistokiihdytetyn säteenseurannan puutteesta.

Siitä huolimatta RX 5700 XT on tällä hetkellä yksi parhaista vaihtoehdoista niille, jotka haluavat hyvän suorituskyvyn 1440p-tarkkuudella tai niille, jotka haluavat hypätä 4K-tarkkuuteen ja ovat valmiita tyytymään vähemmän kuin ihanteelliseen mutta käyttökelpoiseen suorituskykyyn kyseisessä resoluutiossa.

Myönnettäköön, että tulevat keskitason RX 6000 -mallit varjostavat RX 5700 XT:n käytännössä kaikilta osin, ja RTX 3060 Ti ylittää sen jo samassa hintapisteessä, ja sen mukana tulee säteenseurantatuki.

Se sanoi, RX 5700 XT ei ole kovin tulevaisuudenkestävä ratkaisu, mutta se on silti varteenotettava valinta, jos et välitä säteenseurannasta ja/tai jos saat sen hyvällä hinnalla. .

Tämän hetken paras keskitason näytönohjain

Katso Hinta

Plussat:

 • Erinomainen 1440p-peleihin
 • Pystyy vastaanottamaan 4K
 • Hyvä säteenseuranta suorituskyky
 • Erittäin hyvä arvo

Miinukset:

 • Liina tuntuu vähän halvalta
 • Suuri tehonotto

Seuraava kortti, jonka olemme linjassa, on luultavasti yksi parhaista Nvidian tähän mennessä julkaisemista grafiikkasuorituksista RTX 3060 Ti . Valitsemamme malli on , tulee Asuksen Dual-sarjasta, joka yleensä asettaa edullisuuden etupenkille, joten tämä valinta ei ole niin näyttävä kuin suosituimmat ROG-mallit.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että suorituskykyosastolla olisi tehty suuria myönnytyksiä, sillä RTX 3060 Ti on grafiikkasuoritin, joka ei ainoastaan ​​toimi erittäin hyvin 1440p:ssä, vaan se on myös osoittanut olevansa enemmän kuin kykenevä sietämään 4K-laatua!

Peruskellonopeus 1410 MHz
Tehostuskello 1740 MHz
Muisti GDDR6
Muistikapasiteetti 8 Gt
Muistiväylä 256-bittinen
Liittimet 3x DisplayPort 1.4a
2x HDMI 2.1
Suositeltu PSU 750W

Asus Dual RTX 3060 Ti on kaksoistuulettimella varustettu kortti, jossa on hieman perusnäköinen suoja. , joten siinä ei ole suuria ongelmia.

Suorituskyvyn suhteen kortti toimii melko siististi ja, kuten edellä mainittiin, se on loistava valinta 1440p-tarkkuudelle ja on vaihtoehto myös 4K: n suhteen. Myönnettäköön, että se ei pysty ylläpitämään vakaata 60 FPS:ää uusimmissa AAA-peleissä tällä resoluutiolla, ei ainakaan, jos jotkin grafiikka-asetukset on poistettu, mutta se on kuitenkin vaikuttava.

RTX 3060 Ti:n tärkeimmät haittapuolet ovat sen suuri virrankulutus ja se, että muotoilu ei sovi kaikkien makuun.

Sitä paitsi tämä on aivan uskomaton GPU, jos etsit monipuolista ratkaisua, joka ei kohtaa haasteita 1440p-tarkkuudella, tai jos haluat hypätä 4K-tarkkuuteen kuluttamatta liikaa kalliimpaan huippumalliin.

Parhaat huippuluokan grafiikkakortit

Ja nyt viimeiseen kategoriaan pääsemme joihinkin huippuluokan ratkaisuihin, jotka toimivat poikkeuksellisesti kaikissa resoluutioissa. Nämä kortit tarjoavat vertaansa vailla oleva 1440p-suorituskyky ja vakaat virkistystaajuudet 4K-tarkkuudella , vaikkakin huomattavasti korkeammalla hinnalla.

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition

Paras vastine rahalle

Katso Hinta

Plussat:

 • Erinomainen kortti 1440p- ja 4K-pelaamiseen
 • Tehokas jäähdytys alhaisella melutasolla
 • Erinomainen vastine rahalle

Miinukset:

 • Perussuunnittelu
 • Rajoitettu ylikellotuskyky
 • Voiman nälkäinen

Ensinnäkin meillä on RTX 3070, joka on helposti yksi parhaista Nvidian tähän mennessä julkaisemista näytönohjaimista, varsinkin kun on kyse arvosta. Tarkastelemme tässä tiettyä mallia Asus TUF RTX 3070 OC Edition , ja tämä on sarja, joka on aina priorisoinut suorituskykyä, luotettavuutta ja kohtuuhintaisuutta esteettisyyden edelle.

Vaikka tämä kortti ei ehkä tarjoakaan niin paljon silmänruokaa kuin jotkut muut mallit, joita kohtaat tänään, sen nykyisellä hinnalla tarjoama suorituskyky kiinnittää varmasti jokaisen pelaajan huomion.

Peruskellonopeus 1500 MHz
Tehostuskello 1845 MHz
Muisti GDDR6
Muistikapasiteetti 8 Gt
Muistiväylä 256-bittinen
Liittimet 2x HDMI 2.1 3x DisplayPort 1.4a
Suositeltu PSU 750W

Yksinkertaisesti sanottuna RTX 3070 tarjoaa kaiken suorituskyvyn, jonka keskivertopelaaja, joka haluaa hypätä 1440p- tai jopa 4K-tarkkuuteen, tarvitsee. Se ei tosin pysty kilpailemaan joidenkin kalliimpien mallien kanssa, jos haluat saavuttaa vakaan kolminumeroisen kuvanopeuden vaativammissa peleissä, mutta 500 dollarilla se on hämmästyttävä kortti. Se ylittää jopa liian kalliin RTX 2080 Ti:n.

Vaikka se ei ehkä näytä yhtä hyvältä kuin jotkut Asusin ROG-malleista, siinä on silti tehokas muotoilu. Kuten edellä mainittiin, TUF-korttien tärkein vahvuus on niiden hyvä hinnoittelu, vankka suorituskyky ja korkea rakennuslaatu, ja tämä RTX 3070 on siinä suhteessa ehdottomasti.

Huonona puolena on, että GPU on huomattavan virrannälkäinen, ja ylikellotussuorituskyky ei ole aivan loistava tehorajan vuoksi. Siitä huolimatta tämä on edelleen hämmästyttävä kortti niille, jotka eivät välitä hienoimmista yksityiskohdista ja etsivät vain hyvää korttia korkearesoluutioiseen näyttöön.

Kaikki kaikessa, vaikka se ei ehkä ole markkinoiden kaunein kortti tai sopii hyvin innokkaille ylikellottajille, tämä on loistava valinta niille, jotka haluavat saada hyvää vastinetta rahoilleen . Se on erinomainen valinta keskivertopelaajalle, joka pitää lompakkonsa hyvinvointia mielessä, sillä hän ei tule pettymään sanan varrella.

ASUS TUF Gaming NVIDIA GeForce RTX 3080

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080

Paras näytönohjain

Katso Hinta

Plussat:

 • Huippuluokan suorituskyky 1440p- ja 4K-tarkkuudella
 • Hiljainen ja tehokas jäähdytys
 • MSRP-hinnoittelu

Miinukset:

 • Korkea virrankulutus
 • Kallisella puolella
 • Suunnittelu ei ole kaikkien kanssa samaa mieltä

Nyt päästään hyviin asioihin! Uusi RTX 3080 on hämmästyttävä GPU, joka ylittää jopa erittäin kalliin RTX 2080 Ti:n huomattavalla marginaalilla olematta läheskään yhtä kallis, ja se on tällä hetkellä huippuluokan kiistaton kuningas.

Malli, jonka valitsimme täältä, on Asus TUF Gaming RTX 3080 , kortti, joka ei lisää jo ennestään korkeaa 700 dollarin MSRP:tä ja tarjoaa erinomaisen yleisen suorituskyvyn, vaikka jotkut teistä eivät ehkä pidä sen suunnittelusta.

Peruskellonopeus 1440 MHz
Tehostuskello 1815 MHz
Muisti GDDR6X
Muistikapasiteetti 10 Gt
Muistiväylä 320-bittinen
Liittimet 3x DisplayPort 1.4a
2x HDMI 2.1
Suositeltu PSU 750W

Kuten voit arvata teknisistä tiedoista, RTX 3080 on ihanteellinen pelaamiseen korkeammilla resoluutioilla, mutta se tarjoaa myös erittäin kyseenalaisen arvon niille, jotka eivät vieläkään aio päivittää 1080p:stä. 10 gigatavun GDDR6X-muistin ansiosta se sopii selvästi hyvin 4K-peleihin tai yhdistettynä korkean virkistystaajuuden 1440p-näytön kanssa.

Kuten edellä mainittiin, Asuksen jäähdytin puristaa hyvän suorituskyvyn GPU:sta tarjoten huomattavasti paremman jäähdytyksen ilman hintaa tai melua nostamatta, vaikka se ei tarkalleen esittele yrityksen silmiinpistävämpiä malleja.

TUF-sarja on kuitenkin aina asettanut suorituskyvyn ja arvon etusijalle, ja se onnistuu tässä tapauksessa ehdottomasti. Sitä paitsi, vaikka yksinkertainen harmaa verho ja RGB:n rajoitettu toteutus saattavat saada kortin näyttämään edullisemmalta keskitason ratkaisulta, se on silti erittäin tehokas muotoilu.

Niille, jotka ovat enemmän huolissaan asioiden käytännön puolelta, huono uutinen on, että RTX 3080 on järjettömän virrannälkäinen, jopa enemmän kuin RTX 2080 Ti. Joten jos päädyt hankkimaan sen, ole valmis hankkimaan myös edullisempi, korkealaatuinen virtalähde.

Joka tapauksessa, jos kaipaat huippuluokan GPU:ta, joka hallitsee 1440p-tarkkuuden ja tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn 4K-tarkkuudella, tällä hetkellä ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin RTX 3080, mutta katsotaan mitä tapahtuu, kun AMD:n RX 6000 -mallit julkaistaan.

MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

Tehokkain näytönohjain

Katso Hinta

Plussat:

 • Verraton suorituskyky
 • Korkea muistikapasiteetti
 • Kaunis muotoilu

Miinukset:

 • Erittäin kallista
 • Korkea virrankulutus
 • Erittäin huono hinta-laatusuhde pelaamiseen

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, meillä on MSI RTX 3090 Gaming X Trio , näytönohjain, joka on enemmän kuin tarpeeksi tehokas uusimpien pelien pelaamiseen.

Kuitenkin valtavan videomuistin ja kalliin hintalapun ansiosta RTX 3090 on grafiikkasuoritin, joka on suunnattu enemmän työasemiin kuin pelitietokoneisiin.

Peruskellonopeus 1400 MHz
Tehostuskello 1785 MHz
Muisti GDDR6X
Muistikapasiteetti 24 Gt
Muistiväylä 384-bittinen
Liittimet 3x DisplayPort 1.4a
1x HDMI 2.1
Suositeltu PSU 750W

Joten RTX 3090 on kirjaimellisesti markkinoiden tehokkain kuluttaja-GPU, ja MSI teki hienoa työtä tämän mallin kanssa asettamalla sen erinomaisella jäähdytyksellä ja upealla RGB:llä.

Raakampi suorituskyky ei kuitenkaan välttämättä tarkoita hyvää arvoa, ja aivan kuten RTX 2080 Ti, RTX 3090 on täydellinen esimerkki tästä. Verrattuna RTX 3080:een, RTX 3090 tarjoaa hieman paremman suorituskyvyn peleissä, mutta se maksaa yli kaksi kertaa niin paljon, mikä tekee siitä erittäin kyseenalaisen sijoituksen pelaajille.

Kuten johdannossa mainittiin, RTX 3090 on parempi valinta työasemiin kuin pelitietokoneisiin. Tämä johtuu siitä, että sen tärkein etu RTX 3080:een verrattuna, sen runsas muistikapasiteetti, voi olla erittäin hyödyllinen muistia kaipaaville ammattisovelluksille, mutta se ei todellakaan ole niin merkityksellistä vuoden 2022 pelaamisen kannalta, koska pelejä ei tarvita missään. lähes yhtä paljon muistia vielä.

Se sanoi, RTX 3090 ei todellakaan ole harkinnan arvoinen kortti, ellet aio käyttää sovelluksia, jotka voisivat hyödyntää kortin 24 gigatavua GDDR6X-muistia täysimääräisesti, tai ellei sinulla ole yksinkertaisesti rahaa kuluttavaa johtuen sen kohtuuttoman korkeasta hinnasta ja suhteellisen alhaisesta pelin sisäisen suorituskyvyn lisäyksestä verrattuna paljon helposti lähestyttävämpään RTX 3080:een.

Kuinka valita paras näytönohjain tarpeisiisi

Nyt kun olemme käyneet läpi joitakin parhaista tällä hetkellä saatavilla olevista näytönohjaimista, tässä on joitain asioita, jotka on hyvä pitää mielessä, jos haluat löytää tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan GPU:n!

Laitteiston yhteensopivuus

Mahdollisuus räätälöidä tietokonettasi täysin on yksi tärkeimmistä vetoomuksista sellaisen hankkimisen takana, mutta yhteensopivuudesta huolehtiminen on luultavasti tärkein syy siihen, miksi monet pelkäävät sitä. Ja tottakai, kaikki erilaiset numerot ja nimitykset voivat olla melko hämmentäviä navigoida, jos olet uusi koko jutussa, mutta yllätyt kuinka yksinkertaista se itse asiassa on!

Joten tässä on tärkeimmät asiat, jotka on pidettävä mielessä GPU-yhteensopivuuden suhteen.

Emolevy

Paras peliemolevy

Emolevy on luultavasti helpoin valita komponentti PC:tä rakennettaessa, sillä sen kautta muut komponentit liittyvät ja kommunikoivat.

Joitakin asioita, jotka tulee muistaa valittaessa emolevyä, ovat muoto, suorittimen liitäntä, piirisarja, RAM- ja PCIe-paikkojen määrä sekä muiden liittimien, kuten USB, SATA, M.2 ja muut, määrä.

Tämän lisäksi on myös joitain lisäominaisuuksia, joita kannattaa harkita, kuten ylikellotuksen tuki, mutta jos haluat tietää enemmän emolevyistä, on parasta katsoa tämä osto-opas .

Mitä tulee GPU-emolevyn yhteensopivuuteen, emolevyssä on oltava sopiva PCIe-paikka , koska näin GPU on yhteydessä emolevyyn. Mutta koska melkein jokaisella emolevyllä on yksi, ellei useita, tämä on melko yksinkertainen asia.

Kaksi muuta asiaa, jotka sinun tulee pitää mielessä, ovat PCI Express -paikan versio ja näytönohjainkortin koko.

Aiheeseen liittyvä: Emolevyt: ATX vs Micro ATX vs Mini ITX – kumpi minun pitäisi valita?

Pitkään aikaan, PCIe 3.0 on ollut standardi, ja PCIe 4.0 on vasta alkanut levittää valtavirran emolevyille ja GPU:ille. Vaikka sillä on välittömiä etuja SSD-levyjen suhteen, kestää vielä jonkin aikaa, ennen kuin sillä on väliä GPU:iden kannalta.

Tällä hetkellä, koska PCIe 4.0 on taaksepäin yhteensopiva PCIe 3.0:n kanssa ja koska se ei tarjoa tuntuvaa suorituskyvyn lisäystä edes tehokkaimpien sitä tukevien grafiikkasuorittimien kohdalla, tästä ei todellakaan tarvitse huolehtia tällä hetkellä.

Samaan aikaan, kun kyse on näytönohjaimen koosta, paksuus ja pituus ovat tärkeimmät huomioon otettavat mitat. Paksummat kortit vievät enemmän pystysuoria paikkoja kotelon sisällä, mikä saattaa tukkia joitain muita PCIe-paikkoja ja estää sinua asentamasta ylimääräisiä PCIe-kortteja näihin paikkoihin.

Mitä tulee pituuteen, se ei todellakaan vaikuta emolevyyn niin paljon kuin se vaikuttaa koteloon, kuten pidempi GPU ei ehkä mahdu kompaktimpiin koteloihin . Tämä ongelma koskee pääasiassa Mini Toweria ja pienikokoisia koteloita. Mid Towerissa ja suuremmissa koteloissa ei puolestaan ​​pitäisi olla vaikeuksia mahtua isoimpiakin kortteja. Silti on aina hyvä idea tarkistaa näytönohjaimen ja kotelon mitat varmuuden vuoksi.

CPU

CPU GPU pullonkaula

GPU-CPU-yhteensopivuuden suhteen ei ole paljon huolestuttavaa, koska jokainen moderni suoritin toimii jokaisen nykyaikaisen GPU:n kanssa. Kysymys, joka sinun pitäisi kuitenkin kysyä, on kuinka hyvin nämä kaksi voivat toimia yhdessä.

Kun valitset CPU:n GPU:n kanssa, sinun on varmistettava, että prosessori ei rajoita GPU:ta tai päinvastoin . Ja mikä on pullonkaula?

Aiheeseen liittyvä: Parhaat suorittimet pelaamiseen (2022 arvostelut)

Periaatteessa, jos yhdistät tehokkaan GPU:n huomattavasti heikompaan suorittimeen, GPU:ta ei hyödynnetä täyteen kapasiteettiinsa, koska prosessori ei pysty antamaan uusia ohjeita tarpeeksi nopeasti.

Meillä on täydellinen artikkeli pullonkaulojen välttämisestä tässä , mutta pohjimmiltaan nopein tapa tarkistaa, sopivatko prosessori ja GPU, on pullonkaulalaskimen avulla. Muista kuitenkin, että nämä eivät ole 100 % tarkkoja ja voivat antaa sinulle vain karkean arvion.

Virtalähde

PSU-tasoluettelo

Virtalähde, kuten nimestä voi päätellä, on vastuussa kaikkien komponenttien toimittamisesta teholla, jota ne tarvitsevat toimiakseen kunnolla. GPU on pelitietokoneen eniten virtaa kuluttava komponentti, joten on aina tärkeää valita virtalähde, joka sopii hyvin mihin tahansa näytönohjaimeen, jota katselet.

Kuten tästä artikkelista voi päätellä, nykyaikaiset grafiikkasuorittimet vaativat virtalähteitä, joiden teho vaihtelee 350–750 W, vaikka useimmat pitävät kiinni Tehoalue 500-600W . Onneksi riittävän tehokkaan virtalähteen löytäminen ei ole ongelma. Suoraan sanottuna yli 500 W:n teholähteen löytäminen olisi todellinen haaste vuonna 2022.

Muista vain, että sinun on pidettävä mielessäsi kaikki komponentit, ei vain GPU, kun ostat riittävää virtalähdettä. Lisäksi, jos aiot tehdä jotain raskasta ylikellotus , on sanomattakin selvää, että tehokkaamman ja laadukkaamman virtalähteen hankkimisen pitäisi olla prioriteettilistallasi.

Jälleen voit lukea koko artikkelin tästä aiheesta tässä , koska virtalähteen valinnassa on muutakin kuin pelkkä teho. Ja kaiken lisäksi saatat haluta katsoa meidän PSU-hierarkia , myös.

Näyttö

Parhaat 1440p-näytöt

Mitä hyötyä on hyvästä näytönohjaimesta, jos sinulla ei ole näyttöä, joka voi tehdä sille oikeutta?

Ei ole mitään järkeä yhdistää 700 dollarin grafiikkasuoritin 100 dollarin näyttöön, joka pystyy toimimaan vain 60 Hz 1080p:llä! Samoin ei ole mitään järkeä investoida ylimääräiseen korkearesoluutioiseen näyttöön, jossa on korkea virkistystaajuus, jos hankit vain edullisen GPU:n, jolla on vaikeuksia ylläpitää toistettavia kuvataajuuksia, kun se on kytkettynä siihen.

Tässä on kaksi tärkeintä asiaa, jotka tulee pitää mielessä, kun haluat löytää parhaan näytönohjaimesi kanssa käytettävän näytön!

Ensimmäisenä on resoluutio. Yleisesti ottaen voit valita kolmen pääresoluution välillä, kun on kyse pelinäytöistä vuonna 2022:

  Full HD eli 1080p, sopii niille, jotka asettavat suorituskyvyn etusijalle visuaalisuuden sijaan tai niille, joilla on tiukka budjetti.Quad HD eli 1440p, loistava keskitie visuaalin ja suorituskyvyn välillä, luultavasti paras resoluutio pelaamiseen vuonna 2022.4K/Ultra HD eli 2160p, tarjoaa vertaansa vailla olevaa visuaalista sisältöä, mutta vaatii huippuluokan GPU:n, jos haluat säilyttää uusimpien ja tulevien AAA-pelien toistettavat kehysnopeudet.

Aiheeseen liittyvä: Mikä on paras resoluutio pelaamiseen?

Suuremmalla resoluutiolla pelaamisen edut ovat, että saat paljon paremman, terävämmän kuvan ja sellaisia ​​yksityiskohtia, joita et koskaan pystyisi saamaan pienemmän resoluution näytöllä. Pelien pelaaminen korkeammalla resoluutiolla on kuitenkin myös paljon vaativampaa laitteistolle, mikä tarkoittaa, että sinun on investoitava tehokkaampaan GPU:hun saadaksesi vakaat, toistettavat kehysnopeudet.

Jos taas yleistetään, budjettigrafiikkapiirit sopivat parhaiten 1080p-peleihin, keskitason grafiikkasuorittimet sopivat 1440p-tarkkuuteen ja huippuluokan grafiikkasuorittimet 4K-tarkkuuteen . Mutta tietysti tarkka suorituskyky vaihtelee sekä GPU:n että kyseessä olevan pelin mukaan, koska jokainen peli ei ole yhtä vaativa tai yhtä hyvin optimoitu kuin toinen.

Aiheeseen liittyvä: Parhaat 1440p-näytöt (2022-arvostelut)

Nyt, vuonna 2022, resoluutio ei ole kaikki kaikessa, ja virkistystaajuudet ovat usein yhtä tärkeitä, ellei enemmänkin joillekin pelaajille.

Joten mikä on virkistystaajuus? Pohjimmiltaan näytön virkistystaajuus määrittää, kuinka monta kertaa näyttö voi päivittää näytetyn kuvan sekunnissa (hertseinä ilmaistuna), ja tämä korreloi suoraan ruutujen määrään, jonka näyttö voi näyttää sekunnissa.

Joten jos sinulla on tavallinen 60 Hz:n näyttö, se voi näyttää enintään 60 FPS, kun taas 144 Hz näyttö voi näyttää 144 FPS. Tänään, 60 Hz, 144 Hz ja 240 Hz ovat pelimonitoreiden yleisimmät virkistystaajuudet , vaikka todennäköisesti kohtaat myös 75 Hz, 100 Hz, 120 Hz ja muita virkistystaajuuksia.

Aiheeseen liittyvä: 144 Hz vs 240 Hz – kumpi minun pitäisi valita?

Nyt korkeampi virkistystaajuuden ansiosta saat herkemmän ja sujuvamman pelikokemuksen, jossa on vähemmän liikkeen epäterävyyttä, joten on helppo ymmärtää, miksi jotkut pelaajat – erityisesti ne, jotka pitävät kilpailevasta moninpelistä, jossa joka sekunti on tärkeä – tyytyvät mielellään pienempään pelikokemukseen. -resoluutiomonitori, jos se tarkoitti korkeamman virkistystaajuuden saamista.

Lopulta kuitenkin se, minkä resoluution ja virkistystaajuuden valitset, riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjettirajoituksista, koska molemmat vaikuttavat näytön hintaan. Vaikka resoluutio ja virkistystaajuus voivat olla tärkeimmät huomioon otettavat tekijät näyttöä valittaessa, on kuitenkin myös muita asioita, jotka on pidettävä mielessä: paneelitekniikkaa , pikselin vasteaika , kuvasuhde ja enemmän.

Jos haluat lukea lisää ihanteellisen pelinäytön valitsemisesta tarpeisiisi, kannattaa tutustua Tämä artikkeli .

Nvidia vs. AMD

NVIDIA vs AMD GPU:t

Ensinnäkin se oli Nvidia vs ATI, ja kun AMD osti ATI:n vuonna 2006, siitä tuli nopeasti Nvidia vs AMD. Tämä on kysymys, johon ei ole selkeää vastausta, ja viime vuosina siihen on tullut vaikeampaa vastata kuin koskaan ennen.

Nvidia hallitsi pitkään ylempää keski- ja huippuluokkaa, kun taas AMD pystyi tarjoamaan hyvää kilpailua vain alemmissa hintaluokissa. Tilanne on kuitenkin muuttumassa nyt, joten miten Team Green ja Team Red pärjäävät vuonna 2022?

No, AMD teki suuren paluun GPU-skenelle julkaisemalla RX 5000 GPU:t, sillä RX 5600 XT ja RX 5700 XT tarjosivat molemmat loistavaa suorituskykyä ja erinomaista vastinetta rahalle, kun taas Nvidia otti johtoaseman. budjettiratkaisuja, kuten GTX 1650 Super.

Aiheeseen liittyvä: NVIDIA vs AMD – Mikä GPU-brändi on paras juuri nyt?

Kysymykseen siitä, miltä high-end näyttää, vastataan tulevina kuukausina, sillä AMD tuo markkinoille Big Navi RX 6000 -grafiikkasuorittinsa tämän vuoden marraskuun lopulla ja joulukuun alussa, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka niille käy, kun varpaisiin varpaisiin uusimpien RTX 3000 -mallien kanssa.

Sanomattakin on selvää, että päivitämme tämän oppaan heti, kun uusia GPU:ita julkaistaan, ja koska markkinat ovat heiluneet edestakaisin jo jonkin aikaa, saattaa olla hyvä idea lykätä uuden GPU:n hankkimista, kunnes näemme kuinka uudet RX 6000 -kortit pärjäävät käytännössä.

Johtopäätös – Paras näytönohjain vuodelle 2022

Parhaat pelinäytönohjaimet

Ja nyt kun olemme käyneet läpi kaikki parhaat tällä hetkellä saatavilla olevat GPU:t, on aika vastata nimelliseen kysymykseen: mikä niistä on paras?

No, koska mieltymykset ja budjettirajoitukset vaihtelevat henkilöittäin, on mahdotonta korostaa yhtä näytönohjainta the paras, minkä vuoksi olemme valinneet useita.

Niille, joilla on tiukka budjetti, sanoisimme, että GTX 1650 Super on tällä hetkellä paras näytönohjain. . Se on edullinen ja tarjoaa erittäin hyvän suorituskyvyn rahalle. Kuten olemme jo maininneet, vaikka se on hyvä 1080p-pelaamiseen vuonna 2022, se ei kuitenkaan ole kovin tulevaisuudenkestävä eikä pärjää yhtä hyvin 1440p-tarkkuudella.

Toisaalta, jos haluat huippuluokan suorituskyvyn ja sinulla on siihen varaa, RTX 3080 on ilmeinen premium-valinta . Se tarjoaa vertaansa vailla olevaa suorituskykyä ja on erinomainen valinta sekä 1440p- että 4K-pelaamiseen.

Lopuksi, jos haluat saada hyvää vastinetta rahoillesi, RTX 3070 on luultavasti paras valinta tällä hetkellä . Vaikka se ei ole aivan yhtä tehokas kuin RTX 3080, se pystyy pelaamaan uusimpia pelejä 1440p- tai 4K-tarkkuudella, vaikka se on noin 200 dollaria halvempi – hintaero, joka ei olisi mitenkään vähäpätöinen monille.

Siinäpä siis tämä artikkeli! Jos et saa uutta näytönohjaintasi heti, muista palata asiaan noin kuukauden kuluttua, sillä päivitämme valikoimaamme sisältämään uudet RX 6000- ja RTX 3000 -mallit, jotka julkaistaan lähitulevaisuudessa.

Saatat pitää myös näistä