Parhaat RAM-muistit pelaamiseen (2022-arvostelut)

Emolevysi tarvitsee nopeaa ja hyvää RAM-muistia pelaamiseen. Olemme testanneet satoja RAM-moduuleja ja löytäneet nyt parhaan peli-RAM-muistin, mukaan lukien RGB-RAM.

Tekijä:Samuel Stewart 4. tammikuuta 2022 Paras RAM pelaamiseen

Vaikka on sanomattakin selvää, että GPU on pelitietokoneen tärkein komponentti, se ei tarkoita, että muita, näennäisesti vähemmän tärkeitä komponentteja tulisi jättää huomiotta.

Ja varmasti, vaikka GPU ja CPU ovat yleensä useimpien pelaajien painopisteitä, kun he kokoavat uutta pelitietokonettaan, RAM-muistia ei myöskään kannata säästää .

Oikean RAM-sarjan löytäminen ei tosin ole yhtä haastavaa, eikä se ole yhtä tärkeää pelin suorituskyvyn kannalta, mutta yhä useammat pelit hyödyntävät sitä tosiasiaa, että tietokoneilla on nyt yhä enemmän RAM-muistia, puhumattakaan siitä, että suurempi RAM-kapasiteetti auttaa. järjestelmä toimii kokonaisuutena paremmin.

Puhumatta enempää, käymme nyt läpi joitakin niistä paras RAM, jonka voit saada, jos olet rakentamassa pelitietokonetta vuonna 2022 , ja vastaamme myös joihinkin yleisiin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla aiheesta, joten lue eteenpäin!

Edellinen

Corsair Vengeance RGB Pro

Corsair Vengeance RGB PRO
 • Parempi suorituskyky nopeammilla ajoituksilla
 • Hienon näköinen RGB
 • Vankka ylikellotuspotentiaali
Katso Hinta

Corsair Dominator Platinum RGB

Corsair Dominator Platinum RGB
 • Huippuluokan suorituskyky
 • Runsaasti ylikellotustilaa
 • Hämmästyttävä RGB
Katso Hinta

HyperX Fury

HyperX Fury RAM
 • Vankka suorituskyky
 • Tyylikäs ja tehokas muotoilu
 • Lähestyttävä hinta
Katso Hinta Seuraava Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB)

HyperX Fury

Kapasiteetti: 2 × 4 GB
Nopeus: 3200 MHz

Katso Hinta

Plussat:

 • Tyylikäs, matalaprofiilinen lämmönlevitin
 • Vankka suorituskyky
 • Lähestyttävä hinta

Miinukset:

 • 8 Gt ei ole kovin tulevaisuudenkestävä vuonna 2022

Ensimmäisenä listallamme meillä on RAM-sarja yhdeltä maailman arvostetuimmalta muistituotenimeltä, HyperX, joka oli viime aikoihin asti Kingstonin omistuksessa.

Kyseinen sarja kuuluu HyperX Fury valikoima, joka sisältää laajan valikoiman tuotteita edullisista lähtötason ratkaisuista RGB-varustetuihin huippuluokan moduuleihin, joissa on runsaasti ylikellotuspotentiaalia. Tämä tietty sarja kuuluu kuitenkin edelliseen luokkaan.

Tämä on kuitenkin edullinen RAM-sarja, jossa on yksinkertainen ja huomaamaton mutta kuitenkin melko houkutteleva ulkomuoto, ja sen tyylikkäät mustat lämmönlevittimet sopivat käytännöllisesti katsoen mihin tahansa rakenteeseen. Vielä tärkeämpää on, että 3200 MHz:n nopeus ja Intel XMP -profiilit tekevät siitä loistavan valinnan Intel-koontiversioille.

Huonona puolena on, että 8 Gt RAM-muistia ei vain ole kovin hyvä pelaamiseen vuonna 2022, ja vaikka se teknisesti riittää useimpien pelien pyörittämiseen, se saattaa kohdata vaikeuksia joidenkin muistinhimoisten kanssa, puhumattakaan siitä, että se on kaukana ihanteellinen pitkällä aikavälillä, joten sinun kannattaa harkita 16 Gt:n käyttöä, jos budjettirajoitukset eivät ole ongelma.

Corsair Vengeance RGB PRO

Corsair Vengeance LPX

Kapasiteetti: 2 × 8 GB
Nopeus: 3200 MHz

Katso Hinta

Plussat:

 • Vankka suorituskyky
 • Laaja valikoima nopeuksia ja kapasiteettia
 • Hyvää vastinetta rahalle

Miinukset:

 • Päivätty malli

Jatkettaessa pääsemme vielä toiseen tuttuun nimeen pelien oheislaitteiden ja komponenttien maailmassa: Corsair. Ja ensimmäinen Corsairin tarjous, jota tarkastelemme tässä, on heidän Vengeance LPX tuotesarja, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa.

Yllä oleva huomioon ottaen Vengeance LPX:n suunnittelussa ei ole mitään ihmeellistä. Lämmönlevittimet näyttävät vanhentuneilta nykypäivän standardien mukaan, ja brändäys voi todella olla ristiriidassa rakennuksen estetiikan kanssa, joten ilmeisestikään tämän sarjan vahvuudet eivät ole siinä.

Se mikä tekee Vengeance LPX:stä niin houkuttelevan vuonna 2022, on sen vankka suorituskyky, sen tarjoama hyvä vastine rahalle ja se, että se on helposti saatavilla useissa eri sarjoissa, joiden kapasiteetit vaihtelevat 16 Gt - 256 Gt. .

Tietenkin on sanomattakin selvää, että niin suuret kapasiteetit eivät ole välttämättömiä pelaamiseen, mutta ne, jotka aikovat käyttää tietokonetta myös jonkin verran muistiintensiivistä ohjelmistoa varten ja jotka eivät halua kuluttaa liikaa RAM-muistia, arvostavat tätä varmasti.

G.Skill Trident Z Neo

Corsair Vengeance RGB Pro

Kapasiteetti: 2 × 8 GB
Nopeus: 3600 MHz

Katso Hinta

Plussat:

 • Saatavana sekä mustana että valkoisena
 • Kaunis RGB-valo
 • Erinomainen kokonaissuorituskyky

Miinukset:

 • Hieman hintava
 • Korkeat lämmönlevittimet

Myös seuraava valinta listallamme tulee Corsairilta, ja tällä kertaa tarkastelemme Corsair Vengeance RGB Pro , kokoonpano, joka näyttää kattavan kaikki tärkeät perusteet.

Kuten nimestä käy ilmi, Vengeance RGB Prossa on sisäänrakennettu RGB-valaistus, ja kun otetaan huomioon, kuinka paljon suositumpi RGB on tullut viime vuosina, tämä on ehdottomasti hieno uutinen pelaajille, jotka haluavat pitää rakenteensa estetiikan mielessä.

Ja mistä puhuen, Vengeance RGB Pro on helposti saatavilla kahdessa eri maussa, joissa on joko mustat tai valkoiset lämmönlevittimet. Vaikka edellinen sopisi todennäköisesti paremmin useimpiin rakenteisiin, jälkimmäinen on hienoa, kun kotelot ja komponentit keskittyvät enemmän valkoiseen ja harmaan eri sävyihin mustan sijaan.

Suorituskyvyn suhteen Corsair Vengeance RGB Pro toimii erinomaisesti sekä Intel- että AMD-piirisarjoissa, ja ylikellotustilaa on melkoisesti. Myönnettäköön, että se ei ole harrastajaluokan sarja, joka miellyttäisi ylikellotusta, mutta mitä tulee keskimääräiseen pelikokoonpanoosi, siinä on kaikki tärkeät perusteet.

Valitettavasti tämä sarja ei välttämättä sovi pieniin rakennelmiin, koska lämmönlevittimet ovat hieman korkeampia kuin useimmissa moduuleissa, mikä voi johtaa joihinkin välysongelmiin ahtaissa tapauksissa. Lisäksi, vaikka se ei olekaan aivan kallis, Vengeance RGB Pro on ehdottomasti kallis puolella, vaikka se tarjoaa silti hyvää vastinetta rahalle.

Corsair Dominator Platinum RGB

G.Skill Trident Z Neo

Kapasiteetti: 2×16 GB
Nopeus: 3600 MHz

Katso Hinta

Plussat:

 • Upea RGB-valaistus
 • Hyvä ylikellotussuorituskyky

Miinukset:

 • Kallisella puolella

Jatkettaessa pääsemme toiseen tuttuun nimeen, kun katsomme yhtä G. Skillin erinomaisista Trident Z Neo sarjat, ja se on erittäin suorituskykyinen ja suurikapasiteettinen sarja, joka vetoaa varmasti moniin harrastajiin – erityisesti Ryzenin käyttäjiin.

Trident Z Neo ei jätä ketään välinpitämättömäksi edes muotoilultaan. Trident Z Neo -sarjan upea muotoilu, jossa on sekä tyylikäs metallinen lämmönjakaja että laadukas RGB-valaistus, lisää ripauksen tätä selkeää, aggressiivista pelityyliä mihin tahansa rakenteeseen, vaikka se saattaakin olla hieman liian näkyvä. heidän makuunsa.

Suorituskyvyn suhteen Trident Z Neo on askel eteenpäin Corsair Vengeance RGB Prosta, ja vaikka sillä ei ole paljonkaan eroa pelin sisäisessä suorituskyvyssä, nopeammat ajoitukset ja ylikellotus tekevät tästä sarjasta paljon houkuttelevamman. harrastajille ja ammattilaisille, jotka tarvitsevat korkean suorituskyvyn muistia.

Kaiken kaikkiaan Trident Z Neon ilmeinen haittapuoli on hinnoittelu, koska valitsemamme suuren kapasiteetin ja matalan viiveen sarja on suhteellisen kallis. Silti niille, jotka todella tarvitsevat sen tarjoamaa kapasiteettia ja suorituskykyä, se on enemmän kuin rahan arvoinen.

Kuinka kauan tietokoneen rakentaminen kestää

Corsair Dominator Platinum RGB

Kapasiteetti: 2 × 8 GB
Nopeus: 3200 MHz

Katso Hinta

Plussat:

 • Viehättävä muotoilu ja laadukas RGB
 • Erinomainen suoritus
 • Runsaasti ylikellotustilaa

Miinukset:

 • Kallis
 • Korkea lämmönlevitin

Seuraavaksi palaamme Corsairiin heidän kanssaan Dominator Platinum RGB muisti, joka on toinen sarja, joka keskittyy korkean suorituskyvyn RAM-muistiin.

Visuaalisesti Dominator Platinum RGB noudattaa samanlaista suunnittelufilosofiaa, jonka olemme aiemmin nähneet Vengeance RGB Prossa. Siinä on tyylikkäät, vaikkakin korkeat, lämmönlevittimet ja huippuluokan RGB, joita voidaan helposti ohjata ja synkronoida muiden Corsairin tuotteiden kanssa niiden kanssa. iCUE ohjelmisto.

Suorituskyvyn osalta se on samassa sarjassa G.Skill-tarjouksen kanssa, jota olemme tarkastelleet edellä. Siinä on loistava ylikellotuspotentiaali ja nopeat ajoitukset, joten se sopii jälleen kerran loistavasti ammattilaisille ja harrastajille, jotka eivät ole valmiita tyytymään muuhun kuin parhaaseen.

Lopulta Dominator Platinum RGB:ssä ei ole räikeitä puutteita, joita emme ole aiemmin maininneet: se on melko tyyris, ja lämmönlevittimen suunnittelu saattaa olla ongelma, kun se tulee asentaa ahtaempiin koteloihin. Sen lisäksi se on kuitenkin huippuluokan RAM-sarja läpikotaisin.

SisällysluetteloNäytä

Kuinka löytää paras RAM-muisti tarpeisiisi

Nyt kun olemme käyneet läpi joitakin parhaista tällä hetkellä saatavilla olevista RAM-muistista, on aika tarkastella lähemmin joitain tärkeitä tekijöitä, jotka sinun tulee ottaa huomioon ennen kuin päätät lopullisen valinnan.

Kapasiteetti: Kuinka paljon RAM-muistia tarvitset?

Ensimmäinen ja luultavasti tärkein kysymys, jonka kysyt ostaessasi uutta RAM-sarjaa, on: kuinka paljon RAM-muistia todella tarvitset pelitietokoneeseen ?

Onneksi tähän kysymykseen ei ole vaikea vastata vuonna 2022.

Pohjimmiltaan 16 Gt RAM-muistia kannattaa tällä hetkellä tavoitella, sillä se on enemmän kuin tarpeeksi muistia uusimpien AAA-pelien pelaamiseen, samalla kun se on myös tarpeeksi edullinen, jotta sinun ei todellakaan tarvitse rikkoa pankkia varustaa tietokoneesi tällä määrällä RAM-muistia.

Siinä tapauksessa, että raha on todellakin ongelma ja yrität rakentaa hyvän tietokoneen tiukalla budjetilla 8 Gt RAM-muisti leikkaa sitä edelleen, vaikka se ei olekaan täysin tulevaisuudenkestävää. Onneksi RAM-kapasiteettia on erittäin helppo laajentaa eteenpäin!

Lopuksi todettakoon, että RAM-muistin kapasiteetti 32 Gt ja enemmän ovat yksinkertaisesti ylivoimaisia ​​pelaamisen kannalta tällä hetkellä. Ellet aio käyttää tietokonettasi työasemana tai pelitietokoneena, ei ole vielä tarvetta tavoitella yli 16 Gt:aa.

Nopeus: Kuinka nopea on tarpeeksi nopea?

Paljon kuin a prosessori tai GPU , RAM-moduuleissa on kellotaajuudet. Mitä tulee RAM-muistiin, kellonopeus ilmaisee sen tiedonsiirtonopeuden, eli kuinka nopeasti se pystyy lukemaan ja kirjoittamaan dataa. Luonnollisesti nopeampi on parempi, mutta RAM-muistin nopeus ei ole yhtä tärkeä pelin suorituskyvyn kannalta kuin kapasiteetti.

Jotain muuta, joka meidän tulisi huomioida, on se, että RAM-muistin nopeus ei saa olla pienempi kuin CPU:n määrittämä muistinopeus . Jos tarkastelemme uusimpia prosessorimalleja, Intel suosii tällä hetkellä 3200 MHz:n taajuutta, kun taas AMD-suorittimet tähtäävät 3600 MHz:iin. Tietenkin järjestelmäsi olisi edelleen yhteensopiva hitaamman RAM-muistin kanssa, mutta suorittimen määritysten tulisi olla vähimmäisnopeus, jos haluat saada kaiken irti rahoistasi.

Ja kuten arvata saattaa, ylikellotus voi tietysti auttaa RAM-muistin suorituskyvyssä, mutta sen tuomat hyödyt pelin sisäiseen suorituskykyyn ovat melko vähäisiä, joten se ei yleensä ole sen arvoista, jos se vaatii merkittäviä vaivoja tai lisäkustannuksia.

Kaksikanavainen RAM: Onko se sen arvoista?

Olet epäilemättä huomannut, että useimmissa peliversioissa on yleensä useita RAM-moduuleja. Tarpeetonta sanoa, että tämä on syystä, ja se syy on kaksikanavaiset kokoonpanot.

Monikanavaisten RAM-kokoonpanojen ensisijainen vetovoima on tietysti parannettu suorituskyky . Käyttämällä useita pienemmän kapasiteetin moduuleja järjestelmä hyötyy suuremmasta kaistanleveydestä ja yleensä pienemmästä latenssista.

Tämän lisäksi on myös se tosiasia, että viallisten RAM-muistitikkujen vaihtaminen on helpompaa ja halvempaa, jos sinulla on monikanavainen kokoonpano.

On syytä huomata, että myös nelikanavaisia ​​kokoonpanoja on olemassa, vaikka niitä tuetaan vain huippuluokan emolevyissä ja harrastajatason suorittimissa, jotka on suunnattu pääasiassa ammattilaisille pelaajien sijaan.

FAQ

Ja lopuksi, tässä on joitain lyhyitä vastauksia kysymyksiin, joita saatat joutua joutumaan tiettyihin RAM-muistiin liittyviin termeihin ja lyhenteisiin, joita saatat kohdata!

 1. Mikä on DDR-muisti ?

  Lyhenne sanoista Double Data Rate, DDR on erityinen RAM-tyyppi, joka esiteltiin vuonna 2000 ja jonka tärkein myyntivaltti oli parannettu tiedonsiirtonopeus, kuten nimestä käy ilmi. Siitä lähtien se on nähnyt useita iteraatioita, mukaan lukien DDR2, DDR3, DDR4 ja DDR5, ja DDR4 on tällä hetkellä hallitseva.

 2. Mikä on DDR5 muisti ?

  DDR5 on DDR-muistin uusin iteraatio, joka sisältää suuremman kapasiteetin moduuleja, nopeampia nopeuksia ja parannettua virrantehokkuutta DDR4:ään verrattuna. DDR5- ja DDR5-yhteensopivia komponentteja ei kuitenkaan ole vielä saatavilla kaupallisesti, ja niitä tulee todennäköisesti vasta vuoden 2021 lopulla/2022 alussa.

 3. Mitä ovat DIMM ja SO-DIMM ?

  Nämä ovat muistitikkumuotoja, jotka kuvaavat moduulin kokoa ja nastakokoonpanoa. Mitä tulee DDR4:ään, pöytätietokoneissa käytetään 288-nastaisia ​​DIMM-moduuleja, kun taas kannettavissa tietokoneissa käytetään yleisesti 260-nastaisia ​​SO-DIMM-moduuleja.

 4. Mikä on ECC-muisti ?

  Lyhenne sanoista Error Correction Code, ECC RAM pystyy eliminoimaan virheet, ja sitä käytetään laajalti järjestelmissä, joissa seisokkeja ja tietojen korruptiota on vältettävä hinnalla millä hyvänsä, kuten palvelimissa ja tietyissä työasemissa.

 5. Mikä on CAS-latenssi ?

  Lyhenne sanoista Column Address Strobe -latenssi, se viittaa kellojaksojen määrään, joka tarvitaan ennen kuin moduuli pääsee käsiksi tiettyyn tietoon. Pienempi viive tarkoittaa luonnollisesti parempaa suorituskykyä, vaikka se ei olekaan pelaamisen kannalta niin tärkeää.

Johtopäätös

Kaiken tämän jälkeen on aika valita voittajat!

Jos työskentelet rajoitetulla budjetilla, etkä vaadi korkeita suorituskykyä tai estetiikkaa, HyperX Fury olisi ihanteellinen valinta. Se tarjoaa vankan suorituskyvyn ja melko hyvin vanhentuneen neutraalin muotoilun yhdistelmän lähestyttävän hintalapun kanssa.

Toisaalta, jos kaipaat korkean suorituskyvyn RAM-muistia, niin Corsair Dominator Platinum RGB on selvä valinta. Vaikka se ei ole the nopein RAM tällä hetkellä markkinoilla, se on kaiken kaikkiaan loistava valinta pelaamiseen korkean suorituskyvyn, hyvän ylikellotuspotentiaalin ja houkuttelevan RGB-valaistuksen ansiosta.

Ja siinä tapauksessa, että haluat vain saada parhaan vastineen rahoillesi, niin Corsair Vengeance RGB Pro pitäisi olla oikealla kujallasi. Kuten aiemmin mainittiin, se ei ole huippuluokan muisti, joka on tarkoitettu harrastajille, mutta sen tarjoama suorituskyky on silti enemmän kuin tarpeeksi hyvä pelaamiseen, puhumattakaan siitä, että siinä on edelleen laadukas RGB-valaistus niille, jotka haluavat myös läpikuultava kotelo .

Ja se olisi tässä oppaassa! Toivottavasti siitä oli apua, mutta muista pysyä kuulolla vuoden 2021 lopulla tulevasta suuresta päivityksestä, kun Intel ja AMD julkaisevat ensimmäiset DDR5-yhteensopivat suorittimensa!

Saatat myös pitää näistä