Puuttuuko NVIDIA-ohjauspaneeli? Tässä on ohjeet sen korjaamiseen

Etkö löydä NVIDIA-ohjauspaneelia mistään? Jos NVIDIA-ohjauspaneelisi puuttuu, tässä on erittäin yksinkertainen opas ongelman korjaamiseen.

Tekijä:Rose Mattise 8. tammikuuta 2022 Nvidia

Kokemuksemme mukaan NVIDIA-ohjauspaneelin puuttumisongelma on yleinen Windows 10 -käyttäjien keskuudessa. Vaikka se on ärsyttävää, se ei riko tietokonettasi tai aiheuta merkittäviä ongelmia.

On olemassa useita eri tapoja korjata ongelma, tai jos olet laiska, on olemassa helppoja tapoja kiertää se. Alla olevassa oppaassa käymme läpi muutamia näistä kiertotapoja ja ratkaisuja.

Useimmille käyttäjille näyttää siltä, ​​​​että syy ohjauspaneelin käynnistymättä jättämiseen on Windows Update (tietenkin), mutta koska emme voi koskaan tietää varmuudella, oikean korjauksen löytäminen vaatii hieman yritystä ja virhettä. Jos jokin alla olevista menetelmistä ei toimi sinulle, älä vielä lopeta – siirry seuraavaan!

SisällysluetteloNäytä

Näytä NVIDIA-ohjauspaneeli

Ilmeisesti jokin Windows Updaten tekemä saa järjestelmän piilottamaan NVIDIA-ohjauspaneelin. Saadaksesi sen takaisin, sinun tarvitsee vain paljastaa se, ja kaiken pitäisi palata normaaliksi.

Aloita tämä korjaus siirtymällä tietokoneen ohjauspaneeliin. Voit tehdä tämän kirjoittamalla ohjauspaneelin samalla kun Aloitusvalikko on auki.

Windowsin Ohjauspaneeli

Napsauta seuraavaksi vieressä olevaa avattavaa valikkoa Näytä: ja valitsi Suuret kuvakkeet. Valitse täältä NVIDIA Ohjauspaneeli .

Nvidia ohjauspaneeli

Kun NVIDIA-ohjauspaneeli on auki, napsauta Työpöytä -välilehti ja valitse sitten Lisää työpöydän kontekstivalikko . Varmista Näytä ilmoitusalueen kuvake tarkistetaan myös ollessasi siellä.

Nvidian ohjauspaneelin työpöydän kontekstivalikko

Tämän pitäisi tehdä niin, että NVIDIA-ohjauspaneelisi on käytettävissä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella työpöytääsi. Sen pitäisi myös näkyä ilmaisinalueella, jos se on käynnissä.

Päivitä ajurit

Joskus vanhentuneet ohjaimet voivat saada NVIDIA-ohjauspaneelin toimimaan epänormaalisti. Vaikka tämä on tuskaa – ja katsotaanpa se, sitä tapahtuu aivan liian usein – se on helppo korjata.

Aloita ohjaimien päivittäminen vetämällä ylös Laitehallinta . Avaa laitehallinta kirjoittamalla laitehallinta, kun Käynnistä on auki, aivan kuten teimme ohjauspaneelin kanssa.

Avaa Laitehallinnan alta Näyttösovittimet -välilehti. Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella näytönohjainta ja valitse Päivitä ohjain .

Nvidia Päivitä ohjainohjelmisto

Valitse sen jälkeen Etsi päivitetty ohjainohjelmisto automaattisesti . Windowsin tulee etsiä ja ladata tarvittavat ohjelmistot ja asentaa ne puolestasi. Vaihtoehtoisesti voit ladata tarvitsemasi ohjaimet NVIDIAsta ja valita Selaa tietokoneeltani ohjainohjelmistoa sen sijaan.

Etsi päivitetty ohjainohjelmisto

Tuoreen ohjaimen asennus

Jos kaikki muu epäonnistuu, NVIDIA-ajureiden täydellinen uudelleenasennus ratkaisee myös ohjauspaneelin ongelman. Muista kuitenkin, että tämä menetelmä on hieman monimutkainen, joten on parasta kokeilla sitä, jos olet vain kokenut käyttäjä.

Aloittaaksesi sinun on käynnistettävä tietokoneesi vikasietotilassa. Siirry Windows-asetuksiin etsimällä asetukset aloitusvalikon alla. Valitse sieltä Päivitä & Turvallisuus siis Advanced Startup alla Elpyminen -välilehti. Klikkaa Käynnistä uudelleen nyt ja käynnistä tietokone vikasietotilassa.

Palauta PC

Kun olet käynnistänyt tietokoneesi uudelleen, etsi siitä NVIDIA-kansiot ja poista ne. Näiden pitäisi olla C: ajaa oletuksena. Vedä seuraavaksi ylös Laitehallinta uudelleen. Alla Näyttösovittimet , valitse Poista laite NVIDIA-näytönohjaimellesi.

Kun tämä on tehty, käynnistä tietokone uudelleen normaalitilassa. Sitten, lataa ajurit NVIDIA:n näytönohjaimellesi. Muista valita Mukautettu asennusvaihtoehto ja suorita puhdas asennus kun asennat uusia ohjaimia. Käynnistä tietokone uudelleen nähdäksesi, onko tämä korjaus ratkaissut ongelmasi.

Puuttuva ohjauspaneelin ratkaisu

Jos NVIDIA-ohjauspaneelisi puuttuu ja etsit vain nopeaa korjausta, ohjelman manuaalinen avaaminen korjaa ongelman, kunnes tietokone käynnistetään uudelleen. Voit tehdä tämän siirtymällä omaan NVIDIA-kansio missä se on asennettuna (oletusarvoisesti tämä asennetaan C:-asemaan Ohjelmatiedostoja ).

Nvidia Control Panel Client

Avaa Ohjauspaneelin asiakas kansio ja suorita sitten nvcplui.exe järjestelmänvalvojana. Tämän pitäisi avata NVIDIA-ohjauspaneeli.

NVIDIA-ohjauspaneeliongelmaan on olemassa monia erilaisia ​​ratkaisuja, joten jos mikään näistä korjauksista ei toiminut sinulle, älä menetä toivoa! Joskus omituiset ohjelmat tai vioittuneet tiedostot voivat aiheuttaa virheellisen ohjelmiston, joten oikean korjauksen löytäminen vaatii vain vähän onnea ja sinnikkyyttä.

Toivotamme sinulle onnea ongelmien korjaamiseen ja muista jättää kommentti alle, jos löysit toisenlaisen ratkaisun, joka toimi sinulle.

Saatat myös pitää näistä