Mikä on OLED Burn-In?

Mietitkö, mikä OLED-poltto on ja onko se edelleen ongelma OLED-näytöissä nykyään? Tämä opas auttaa sinua.

Tekijä:Samuel Stewart 10. tammikuuta 2022 Mikä on OLED Burn In

Vastaus:

Kun jotkin OLED-näytön pikseleistä himmenevät nopeammin kuin toiset, koska niitä käytetään laajemmin, seurauksena on ns. burn-in.

OLED-näytöt ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa, mutta ne ovat vasta alkaneet saada pientä jalansijaa pelimaailmassa. Siellä on melko vähän OLED-televisioita, ja jotkut valmistajat valmistavat jo OLED-näyttöjä. Silti, jos naurettavan korkeat hinnat eivät estä sinua hankkimasta sitä, toinen ongelma voi olla.

Olet luultavasti kuullut OLED-poltosta ja siitä, kuinka se on suuri ongelma OLED-näyttöjen kanssa. Mutta mitä tämä termi tarkoittaa, ja miten OLED-omistajien tulisi suhtautua siihen? Lue ja ota selvää!

SisällysluetteloNäytä

Mikä on OLED ja miten se toimii?

Mikä Oled on ja miten se toimii

Ennen kuin voimme selittää, mitä burn-in on, meidän on käsiteltävä nopeasti perusasiat, eli mitä OLED tarkalleen ottaen on ja miten se toimii.

Orgaaninen valodiodi OLED tarkoittaa lyhennettä, ja se on näyttötekniikka, joka eroaa suuresti LCD-näytöstä, eli näyttötekniikka, jota suurin osa nykyaikaisista televisioista ja näytöistä käyttää.

OLEDin tärkein ominaisuus on, että toisin kuin LCD, se ei käytä aktiivista taustavaloa ja jokainen pikseli toimii sen valonlähteenä. Tämä tarkoittaa, että OLED-näyttö voi olla tehokkaampi kuin LCD-näyttö, ja se voi myös tarjota paljon paremman kontrastin kuin LCD-näyttö koskaan pystyisi.

Tämän lisäksi OLED-näytöt voivat yleensä ylittää LCD-näytöt periaatteessa kaikilla rintamilla, riippumatta siitä, mistä paneelin tyyppi puhumme – ne voivat saavuttaa paremman väritarkkuuden, korkeammat virkistystaajuudet ja nopeammat vasteajat.

Kuitenkin, kuten johdannossa mainittiin, OLEDin kaksi suurinta haittapuolta ovat naurettavat hinnat ja burn-in, joten mikä on OLED-palautuminen ja miten se tapahtuu?

Mikä on OLED Burn-In?

Mikä Oled Burn In

Kuten edellä on todettu, jokainen pikseli toimii itsenäisenä valonlähteenä OLED-näytössä, mutta mikään laitteisto ei kestä ikuisesti, ja OLED-paneelin pikselit menettävät vähitellen maksimikirkkautensa ajan myötä.

Nyt palaminen tapahtuu, kun osa näytöstä (eli tietty määrä pikseleitä) kuluu ja himmenee nopeammin kuin muut pikselit.

Näin tapahtuu yleensä, jos näytöllä näkyy staattisia kuvia pitkiä aikoja, esimerkiksi TV-kanavien logoja tai Windowsin tehtäväpalkkia. Jos kyseinen staattinen kuva on erityisen kirkas, se tarkoittaa sitä, että epäonniset pikselit kyseisellä näytön alueella vanhenevat nopeammin kuin ympäröivät pikselit.

Sanomattakin on selvää, että palaminen on pysyvä, eikä sitä voi korjata, kun se tapahtuu. Takuut eivät yleensä myöskään kata sitä, koska pikselien odotetaan menettävän kirkkautta ajan myötä, aivan kuten esimerkiksi litiumioniakut menettävät kapasiteettiaan ajan myötä.

Jos omistat minkä tahansa OLED-näytön, oli se sitten puhelin, televisio tai näyttö, sinun kannattaa minimoida sisäänpalamisriski.

Kuinka estää OLED-syöttö

Kuinka estää olkapäiden palaminen

Yllä olevan mielessä pitäisi olla selvää, että paras tapa estää OLED-näyttöjen palaminen on varmistaa, että kirkkaita staattisia kuvia ei näytetä pitkiä aikoja. Kun sanomme pitkiä aikoja, tarkoitamme kaikkia tunnista tunnista useaan tuntiin.

Yksinkertaisesti sanottuna: näytönsäästäjät ja tumma tila ovat parhaita ystäviäsi, jos haluat varmistaa, että OLED-näytösi kestää. Kirkkauden vähentäminen voi myös auttaa, varsinkin jos käytät näyttöä tuntikausia. Ja kun se ei ole käytössä, on parasta sammuttaa näyttö.

Haluamme myös huomioida sen sisäänpoltto ja kuvan säilyminen ovat ei sama asia. Joskus, jos näytössä näkyy staattista kuvaa tietyn ajan, se voi johtaa siihen, että kuvan haamu tulee näkyviin, vaikka itse kuvaa ei enää näytetä. Tämä on yksinkertaista kuvan säilymistä, joka häviää itsestään ajan myötä, eikä se ole pysyvää kuin palaminen.

Lopuksi valoisa puoli on se, että OLED-televisioiden valmistajat sisältävät erilaisia ​​ominaisuuksia, jotka voivat auttaa estämään tarpeetonta pikselien kulumista. Näyttö saattaa esimerkiksi havaita, mitkä pikselit näyttävät staattista kuvaa, ja päivittää ne sitten ajoittain tai vähentää niiden kirkkautta automaattisesti tietyssä määrin, mikä auttaa estämään palamisen kehittymisen.

Johtopäätös

Oled Burn In

Ja siinä on yksinkertainen vastaus siihen, mitä OLED-palaminen on ja kuinka estää se.

Totta puhuen, sinun ei todellakaan tarvitse huolehtia paljoa OLED-näytöllä varustetun puhelimen palamisesta, koska käytät todennäköisesti säännöllisesti taukoja sen käytössä, jolloin pikselit jäähtyvät. Lisäksi kestää yleensä vuosia ennen kuin ensimmäiset palamisen merkit ilmenevät, ja luultavasti hankit uuden puhelimen kauan ennen kuin merkittävää sisäänpalamista havaitaan.

Jos kuitenkin sijoitat kalliiseen OLED-televisioon tai OLED-näyttöön, kannattaa ehdottomasti pitää siitä huolta ja varmistaa, ettei rumia palamista tapahdu.

Viimeisenä huomautuksena, suosittelemme olemaan hankkimatta OLED-näyttöä vielä, koska ne ovat kohtuuttoman kalliita ja houkuttelevat tällä hetkellä vain ammattilaisia, jotka tarvitsevat parhaan mahdollisen väritarkkuuden. Jos olet pelaaja, tarjolla on laaja valikoima edullisempia ratkaisuja, jotka olisivat enemmän kuin riittäviä tarpeisiisi polttamatta reikää lompakkoosi (ei sanailua).

Jos olet ostamassa uutta näyttöä juuri nyt, muista tutustua valikoimaamme vuoden 2022 parhaat pelinäytöt.

Saatat myös pitää näistä