Langallinen vs langaton pelikuuloke – mikä on paras pelaamiseen?

Harkitsetko siirtymistä langallisista kuulokkeista langattomiin kuulokkeisiin? Sitten luultavasti ihmettelet, kuinka langattomat kuulokkeet pärjäävät verrattuna.

Tekijä:Samuel Stewart 10. tammikuuta 2022 Langallinen vs langaton pelikuuloke

Vastaus:

Mitä tulee erityisesti pelaamiseen, langalliset kuulokkeet tarjoavat parempaa vastinetta niille, jotka pelaavat pelejä yksinomaan työpöytänsä ääressä.

Toisaalta ne, jotka pitävät konsoleista tai yhdistävät tietokoneensa televisioon, arvostavat varmasti joustavuutta langattomat kuulokkeet .

Äänenlaadussa ei ole juurikaan havaittavissa olevaa eroa uusimmalla langattomalla tekniikalla, ja huonommat ohjaimet aiheuttavat useimmiten tylsää ääntä langattomissa kuulokkeissa.

Elämme maailmassa, jossa kaapelit ovat vähitellen vanhentumassa. Kaikenlaiset tuotteet luopuvat porteista ja johdoista kätevämmän langattoman lähestymistavan hyväksi.

Pelien oheislaitteet, mukaan lukien kuulokkeet ja kuulokkeet, eivät ole poikkeus.

Mutta onko tämä hyvä asia? Mitä langattomat pelikuulokkeet uhraavat kaapelin ja analogisen liittimen kanssa?

Otetaan selvää.

SisällysluetteloNäytä

Langattoman yhteyden tyypit

langalliset vs langattomat kuulokkeet

Kaikki langattomat kuulokkeet eivät ole samanarvoisia. Tietenkin kuulokkeiden laatu on itsessään, mutta älkäämme unohtako yhtä ratkaisevaa tekijää: niiden takana on erilaisia ​​langattomia teknologioita.

Eli nykyaikaiset langattomat kuulokkeet voivat käyttää kumpaa tahansa Bluetooth tai 2,4 GHz radiosignaalit . Kuten kaikessa, näillä molemmilla teknologioilla on etunsa ja haittansa.

Bluetooth

Plussat:

  • Yhteensopiva minkä tahansa Bluetooth-laitteen kanssa
  • Yleensä edullisempi

Miinukset:

  • Huonompi äänenlaatu
  • Lyhyempi kantama

Langaton

Plussat:

  • Parempi äänenlaatu
  • Pidempi kantama

Miinukset:

  • Tarvitsee yhteyden muodostamiseen oman langattoman donglen
  • Rajoitettu yhteensopivuus

Bluetooth-kuulokkeet ovat mahtavia, jos aiot käyttää kuulokkeitasi useita laitteita . Vaikka Bluetoothin vanhemmat versiot kärsivät huonosta äänenlaadusta pakkauksen takia – eihän niitä koskaan ollutkaan tarkoitettu äänen suoratoistoon – uudempia Bluetooth-versioita käyttävistä kuulokkeista ei ole paljon puutetta tässä suhteessa.

Toisaalta, jos aiot käyttää kuulokkeita vain tietokoneellasi ja mahdollisesti joissakin muissa tietokoneissa, langattoman verkon valitseminen antaa sinulle parhaan mahdollisen äänenlaadun.

Muista vain, että kuulokkeiden käyttäminen eri laitteilla edellyttää, että niissä on vapaa USB-portti donglea varten ja että ne tukevat myös kuulokkeita.

Langallinen vs langaton

Sukellaan nyt pääkysymykseen.

Langalliset kuulokkeet vai langattomat kuulokkeet? Aloitetaan tärkeimmästä näkökulmasta:

Äänenlaatu

langattomat kuulokkeet vs langalliset

Tietysti äänenlaatu on ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun harkitset siirtymistä langallisesta langattomaan.

Ensinnäkin on syytä mainita, että kuulokkeiden äänenlaatu riippuu muustakin tekijästä kuin vain yhteystyypistä, lähinnä kuljettajien laatu . Langattomat 300 dollarin kuulokkeet kuulostavat kuitenkin paremmalta kuin 100 dollarin langalliset kuulokkeet.

Mitä tulee äänenlaadun mittaamiseen, paras tapa tehdä se on katsoa bittinopeudet . Itse asiassa langallinen yhteys tukee paljon suurempia bittinopeuksia kuin langattomat yhteydet. Kysymys kuitenkin kuuluu: ovatko niin korkeat bittinopeudet tarpeellisia ?

Useimmissa tapauksissa, ei . Digitaalinen ääni saavuttaa harvoin bittinopeudet, joita laadukas langaton yhteys ei tue, joten langallinen on välttämätön vain, jos kuuntelet huippulaatuista häviötöntä digitaalista ääntä tai analogisia levyjä, kuten vinyyliä. Mitä tulee MP3-tiedostoihin ja pelin sisäiseen ääneen, tuskin huomaat eroa, jos ollenkaan.

Tärkeintä on, että langattoman signaalin pakkaus on nykyään minimaalinen, ja tekniikka vain paranee ajan myötä. Mikä tärkeintä, nykyinen langaton tekniikka pystyy täysin käsittelemään suurimman osan laitteidesi lähettämästä digitaalisesta äänestä.

Liikkumisvapaus vs akun kesto

langalliset tai langattomat kuulokkeet

Kyllä, langallisten kuulokkeiden hallinta voi olla vaivalloista: sotkeutuvat kaapelit, rajoitettu liikerata ja niin edelleen. Mutta sinun ei ainakaan tarvitse huolehtia heistä akun varaus !

Toisin kuin langalliset kuulokkeet, langattomat kuulokkeet voivat antaa sinun liikkua vapaasti, mutta ne ovat silti osittain riippuvaisia ​​noista ärsyttävistä latauskaapeleista. Luonnollisesti langattomien kuulokkeiden akun kesto vaihtelee väistämättä malleittain ja vaihtelee kuulokkeiden käytön mukaan.

Useimmat langattomat kuulokkeet on ladattava päivittäin tai muutaman päivän välein. On kuitenkin täysin sinun päätettävissäsi, onko liikkumisen vapaus Niiden salliminen on sen arvoista, kun otetaan huomioon akkujen säännöllinen uudelleenlataus.

Hinta

Lopuksi meidän pitäisi harkita hinnoittelua. Langattomat tekniikat ovat kalliimpia kuin tavalliset johdot ja liittimet, ja langattomat kuulokkeet ovat kalliimpia kuin langalliset kuulokkeet.

Tämä tarkoittaa myös sitä langalliset kuulokkeet tarjoavat yleensä parempaa laatua halvemmalla . Jos sinulla on budjetti ja haluat saada parhaan vastineen rahoillesi, langalliset kuulokkeet voivat olla sinulle paras valinta.

Johtopäätös

bluetooth vs langalliset kuulokkeet

Eli kumpi on parempi? Objektiivisesti kumpikaan ei välttämättä ole toista parempi, ja se riippuu täysin tarpeistasi ja mieltymyksistäsi.

Langalliset vs. langattomat kuulokkeet ovat yleisesti ottaen laaja aihe, mutta pelaamisen suhteen suosittelemme, että pysyt langallinen kuulokkeet, jos pelaat vain pelejä työpöydälläsi.

Toisaalta, jos pidät tietokoneesi liittämisestä televisioon tai käytät konsoleita pelialustanasi, langaton saattaa olla parempi valinta.

Ja lopuksi, jos olet ostamassa uusia pelikuulokkeita, olemme jo koonneet valikoiman parhaat, mitä voit saada vuonna 2022, joten muista käydä katsomassa!

Saatat myös pitää näistä