Kuinka selvittää, pystyykö tietokoneesi suorittamaan tiettyä peliä

Voiko tietokoneesi suorittaa tämän? Tässä on yksinkertainen opas kuinka tarkistaa, pystyykö tietokoneesi käyttämään tiettyä peliä. Meillä on täällä lueteltu useita helposti seurattavia menetelmiä.

Tekijä:Samuel Stewart 10. tammikuuta 2022 Kuinka selvittää, pystyykö tietokoneesi suorittamaan tiettyä peliä

Harkitsetko uuden pelin hankkimista, mutta et ole varma, kestääkö tietokoneesi sen? Suurin osa meistä on ollut siellä jo. Toisin kuin konsoleissa, yhteensopivuus on aina iso kysymys PC-peleissä, joten sinun on voitava tarkistaa järjestelmäsi tiedot ja millaisia ​​teknisiä tietoja kehittäjät suosittelevat.

PC voi loppujen lopuksi koostua useista eri komponenteista vuosien varrelta, mikä tekee pelien optimoinnista PC:lle vaikeampaa. Prosessorien, grafiikkasuorittimien ja RAM-muistin eri malleissa ja teknisissä määrityksissä on monia muuttujia, joita voit seurata.

Nyt tässä artikkelissa vältymme teknisistä seikoista ja annamme lyhyen selityksen siitä, kuinka voit selvittää, pystyykö tietokoneesi käyttämään tiettyä peliä, joten lue eteenpäin!

SisällysluetteloNäytä

Voinko käyttää sitä

Aina kun PC-peli julkaistaan, järjestelmävaatimukset seuraavat väistämättä jossain vaiheessa. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, kehittäjät yleensä määrittävät molemmat a minimi ja a suositellaan järjestelmäspesifikaatio pelin suorittamiseen.

Näissä virallisissa vaatimuksissa luetellaan yleensä useita keskeisiä laitteistokomponentteja, kuten CPU ja GPU, tarvittava RAM ja tallennuskapasiteetti sekä joitain ohjelmistovaatimuksia, kuten tuettu käyttöjärjestelmä ja DirectX-versiot.

Yleisesti ottaen, vähimmäisvaatimukset luettele laitteisto/ohjelmisto, joka on vähimmäisvaatimus pelin suorittamiseen, mikä tarkoittaa yleensä sitä, että kyseinen peli toimisi matalilla asetuksilla ja kehystaajuudella, joka on pienempi kuin ihanteellinen.

Samaan aikaan, suositellut vaatimukset luettelo laitteistoista, joiden pitäisi pystyä tarjoamaan kehittäjien tarkoittama ihanteellinen pelikokemus – maksimi- tai lähes maksimiasetukset, vakaa 60 FPS tai enemmän.

Järjestelmä

Tietenkin vähimmäis- ja suositellut tiedot ovat vain yleistyksiä, eivätkä ne ole aina 100 % tarkkoja, eivätkä ne aina kerro, millaista suorituskykyä voit odottaa. Loppujen lopuksi asetuksia voi säätää, ja eri ihmisillä on erilaiset suorituskykyvaatimukset, puhumattakaan siitä, että erilaiset resoluutiot ja virkistystaajuudet ovat myös iso tekijä nykyaikaisessa pelaamisessa.

Joskus kehittäjät määrittävät tarkalleen, minkä resoluution ja grafiikan esiasetuksen määritetyn kokoonpanon pitäisi pystyä käsittelemään, mutta näin ei aina ole.

Mistä löytää järjestelmävaatimukset

Jos mietit, mistä voit nähdä pelin laitteistovaatimukset, niiden löytäminen on hyvin yksinkertainen tehtävä.

Sen lisäksi, että ne näkyvät pelin virallisella verkkosivustolla, helpoin tapa löytää järjestelmävaatimukset on kauppasivulla. Steam listaa laitteistovaatimukset sivun alareunassa, ja myös muut lailliset verkkokaupat (jopa harmaat markkinat, kuten Kinguin) tekevät niin.

Joka tapauksessa minkä tahansa pelin järjestelmävaatimusten löytäminen on vain nopean Google-haun päässä. Löydät järjestelmävaatimukset monille peleille Juuri täällä Gaming Gommunity Gothic -sivustolla sekä vinkkejä PC-koontiversioista, jotka voivat suorittaa pelin täydellisesti.

Kuinka saada selville oman tietokoneesi tekniset tiedot

Voitko ajaa sen

Jos et vielä tiedä omia järjestelmätietojasi, sen selvittäminen on suunnilleen yhtä helppoa kuin pelin laitteistovaatimusten löytäminen.

Tämä voidaan tehdä useilla tavoilla. Voit aina tehdä sen analogisella tavalla tarkistamalla laskusi ja takuutiedot, mutta järjestelmätietojen tarkasteleminen on tarpeeksi helppoa. Yksinkertaisesti etsiä Järjestelmätiedot, ja Windowsin pitäisi näyttää sinulle sovellus, joka sisältää kaikki tarvitsemasi laitteistotiedot sekä paljon muuta tietoa, jota et tarvitse.

Kun avaat sovelluksen, näet, mikä prosessorimalli sinulla on, sekä järjestelmän kokonaisRAM-muistin ja käyttöjärjestelmän version. Järjestelmän yhteenveto . Mitä tulee GPU- ja tallennustietoihin, löydät ne alta Komponentit > Näyttö ja Komponentit > Tallennus, vastaavasti.

Näiden tietojen avulla voit helposti verrata laitteistoasi pelin vähimmäis- ja suositeltuihin vaatimuksiin.

Tietokoneen sisällä

Koska saatavilla on niin monia erilaisia ​​prosessoreita ja grafiikkasuorittimia, et ehkä ole varma siitä, kuinka tehokkaita prosessori ja grafiikkasuoritin ovat verrattuna siihen, mitä kehittäjät ovat listanneet pelinsä järjestelmävaatimuksia varten.

Siinä tapauksessa sinun kannattaa katsoa UserBenchmark.com . Se kerää tietoja sadoilta tuhansilta eri tietokoneilta antaakseen sinulle yleiskuvan siitä, kuinka tietyt laitteistot toimivat UserBenchmarkin omalla yksinkertaisella vertailusovelluksella.

Muista kuitenkin, että UserBenchmark ei suinkaan ole täydellinen tapa varmistaa minkä tahansa komponentin suorituskyky. Silti se voi antaa sinulle yleisvaikutelman siitä, kuinka kaksi eri komponenttia toimivat toisiinsa verrattuna. Kuten edellä mainittiin, tämä on erityisen hyvä silloin, kun et ole varma, kuinka tehokas suorittimesi tai grafiikkasuorittimesi on verrattuna kehittäjien vähimmäis- tai suositeltavaksi vaatimukseksi mainitsemaan.

Ryzen 5 3400G

Joten jos esimerkiksi PUBG:ssä on Intel Core i5-4430, joka on lueteltu vähimmäisvaatimuksena, tämä ei tarkoita, että tarvitset i5-prosessorin. Uudemmat i3-8100 ja i3-9100 ovat molemmat tehokkaampia kuin edellä mainittu 4thsukupolven i5, joten näet, miksi UserBenchmark on hyvä työkalu erilaisten CPU/GPU-mallien nopeaan vertailuun vuosien varrelta.

Jos haluat kuitenkin tarkistaa todellisen pelin sisäisen suorituskyvyn, sinun pitäisi pystyä löytämään verkosta tai YouTubesta vertailuarvoja, jotka osoittavat, kuinka hyvin peli toimii GPU:llasi. Muista, että sinun ei tarvitse ilmoittaa näytönohjaimesi valmistajaa, joten jos sinulla on esimerkiksi Asus ROG Strix RX 580, sinun pitäisi vain etsiä RX 580 -vertailuarvoja.

Tietyn mallin etsiminen vain kaventaa hakutuloksia tarpeettomasti, ja eri näytönohjainmallien suorituskykyerot ovat yleensä vähäisiä ja rajoittuvat yleensä kouralliseen kehyksiin.

Voitko ajaa sen

Voiko tietokoneeni käyttää sitä

Toinen tapa nähdä, voitko ajaa peliä, on suosittu työkalu nimeltä Voitko ajaa sen , ja nimi kertoo melko paljon, mistä on kyse.

Can You Run Se on tietokanta, joka sisältää lukemattomien pelien järjestelmävaatimukset, joten voit löytää ne nopeasti ja helposti. Tämän lisäksi se tarjoaa myös ilmaisen ohjelmiston, joka tunnistaa automaattisesti tietokoneesi laitteiston tiedot ja lataa ne sivustolle, mikä mahdollistaa nopean ja helpon vertailun eri pelien laitteistovaatimuksiin.

Johtopäätös

Steam pelit

Ja se olisi kaikki mitä sinun tulee tietää, kun haluat selvittää, pystyykö tietokoneesi käyttämään peliä!

Kuten aiemmin mainittiin, laitteistovaatimukset eivät ole kiveen hakatut, joten vaikka tietokoneesi ei aivan selviäisikään, tilanne ei välttämättä ole toivoton, sillä peli saattaa silti toimia, vaikka joitain komponenttejasi ei olisi listassa. virallisesti tuettuna.

Jos käytät vanhaa konetta ja harkitset päivittämistä, kannattaa ehkä katsoameidän rakenteet, koska ne sisältävät laajan valikoiman kokoonpanoja budjettiystävällisistä, jopa 300 dollarin halvoista asetuksista tehokkaampiin (ja kalliimpiin) pelikoneisiin.

Saatat myös pitää näistä