Kuinka puhdistaa mekaaninen näppäimistö

Haluatko oppia parhaan tavan mekaanisten näppäimistöjen puhdistamiseen? Lue yksinkertainen oppaamme mekaanisten näppäimistöjen puhdistamisesta täältä!

Tekijä:Eric Hamilton 8. tammikuuta 2022 Puhdas mekaaninen näppäimistö

Harva elektroniikka kerää niin paljon ihmisen saasta kuin koskettimet. Pöly, hilse, lemmikkieläinten karvat ja ihoöljyt pääsevät pitkäkestoisen käytön jälkeen näppäimistöihin ja näppäinsuojuksiin.

Tämä ei tietenkään kerro mitään siitä, että vahingossa laittaisit suosikkijuomasi pelilaudalle. Laadukkaasta piirilevystä ja kytkimistä koostuva mekaaninen näppäimistö kestää vuosia, mutta huolimaton huolto voi tehdä niistä epämukavan kirjoittaa tai pelata.

Rapea tai tahmea kytkin on jokaisen näppäimistön harrastajan haitta. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla näin.

Paras lääke on tietysti ennaltaehkäisevä huolto. Älä huoli, jopa parhaiden meistä on väistämättä puhdistettava näppäimistömme. Tässä pikaoppaassa hahmottelemme muutamia perusasioita mekaanisen näppäimistön puhdistamisesta.

Olipa lautasi myöhässä palvelusta vai haluatko oppia suojaamaan sijoituksesi hankittuasi yhden parhaat pelinäppäimistömme , jatka lukemista.

SisällysluetteloNäytä

Mitä tarvitset

Mekaaninen näppäimistö

Mekaaniset näppäimistöt ovat hyviä puhdistuksen kannalta. Tämä johtuu korotetuista näppäinkorkeista ja leveämmistä näppäinvälistä. Yleensä tämä tekee yleisimmän jätteen poistamisesta yksinkertaista. Roiskeet ovat kuitenkin toinen asia; siitä vähän lisää.

Tarvitsetpa näppäimistön vain kevyen puhdistuksen tai valmistaudutko käsittelemään seuraavan tason absurdeja, tässä on muutamia työkaluja avuksi.

 • Näppäimistön vedin: useimmat näppäimistöt sisältävät tämän, mutta löydät ne Amazonista ja Neweggistä.
 • Paineilma tai tyhjiö: roskien poistamiseen ilman näppäinsuojusten poistamista.
 • Mikrokuituliina.
 • Alkoholihankaus: käytetään ihon öljyjen ja lian poistamiseen, jos et halua poistaa näppäinsuojuksia, sekä näppäinten välistä hellävaraista hankausta varten.
 • Astianpesuaine: käytetään näppäinsuojusten liotukseen, jos aiot syväpuhdistaa.
 • Cyber ​​Clean Compound (valinnainen): vaihtoehtoisesti voit käyttää vanupuikkoja. Tämä on tarkoitettu kytkinlevyn kytkimien väliseen puhdistamiseen.

Yksinkertainen ja ennaltaehkäisevä puhdistus

Tämä on paras tapa vähän käytetyille tai hieman likaisille näppäimistöille, ja se toimii ennalta ehkäisevänä puhdistuksena, joka sinun tulee tehdä säännöllisesti lian kertymisen vähentämiseksi.

Sana säännöllinen on tässä suhteellinen: taajuus riippuu asioista, kuten kuinka moni käyttää näppäimistöä tai syötkö ja juotko sen ympärillä.

Myös tietokoneen pölyn määrä vaikuttaa puhdistustiheyteen.

Säännöllinen imurointi ja pölynpoisto sekä ilmanpuhdistimen lisääminen huoneeseen auttavat vähentämään ilmassa leijuvien saasteiden määrää. Mikä lopulta vähentää näppäimistöllesi laskeutuvan pölyn määrää.

Ehkä se on sanomattakin selvää, mutta sanomme sen kuitenkin: muista pestä kätesi saippualla ja vedellä ennen hiiren ja näppäimistön käyttöä. Tämä auttaa pitämään sekä puhtaana että hidastaa öljyn ja ihojäämien kertymistä.

Sen enempää puhumatta, mennään asiaan.

 • Irrota näppäimistö, jos se on langallinen. Muussa tapauksessa tartu siihen ja vie se paikkaan, jossa on tilaa työskennellä.
 • Käännä se ylösalaisin ja ravista sitä.
 • Käytä paineilmaa – tölkin tai ilmakompressorin kautta – puhaltaa ilmaa näppäinten väliin tasaisesti näppäimistön toista päätä kohti, jotta roskia ei vain siirretä ympäriinsä. Täällä voit käyttää myös pölynimuria, kuten jotkut näppäimistövalmistajat älä suosittele paineilman käyttöä.
 • Jos käytät tyhjiötä, paina varovasti näppäinsuojuksia tyhjiöputkella, kunnes ne saavuttavat käyttöpisteen. Tämä voidaan tehdä harjalla tai ilman.
 • Käytä mikrokuituliinaa, jossa on vähän isopropyylialkoholia, hankaa varovasti kaikki näppäimistön näppäimet ja ulkopinnat. Tämä auttaa poistamaan iholta rasvaa ja jäämiä desinfioinnin lisäksi.

Syväpuhdistus

Olettaen, että näppäimistösi tarvitsee enemmän huomiota, on aika poistaa näppäinsuojukset. Näppäinkappaleiden poistaminen on suhteellisen kivuton prosessi, vaikka isommat näppäinhapat – esimerkiksi välilyönti – voivat olla hieman itsepäisiä.

Ennen kuin aloitat tämän prosessin, sinun on otettava kuva näppäimistöstäsi tai oltava kuva tietystä mallistasi valmis käytettäväksi. Tämä auttaa sinua kokoamaan näppäimistön uudelleen myöhemmin.

 • Irrota näppäimistö. Jos se on langaton, sammuta se ja poista paristot (jos käytettävissä).
 • Poista kaikki näppäinsuojukset käyttämällä näppäinsuojuksen vedintä.
Kuinka puhdistaa mekaaninen näppäimistö
 • Aseta näppäinsuojukset suureen kulhoon, jossa on lämmintä vettä ja astianpesuainetta, ja anna niiden liota. Kesto on pitkälti sinun päätettävissäsi, vaikka todennäköisesti haluat antaa sille ainakin pari tuntia. Aseta ne sen jälkeen kuivumaan, mieluiten yön yli.
Kuinka puhdistaa mekaaninen näppäimistö
 • Kun näppäinsuojukset liottavat, käytä vanupuikkoja, joissa on hieman alkoholia, tai valinnaista Cyber ​​Clean -kittiä poistaaksesi pinttyneen pölyn, lian tai roskat avainkytkinten välistä. Anna sen jälkeen kytkinlevylle vielä kerran tyhjiön. Käännä näppäimistö alaspäin pölyn kertymisen estämiseksi odottaessasi näppäinsuojusten kuivumista.
Kuinka puhdistaa näppäinkorkit

Roiskeet

Roiskeet ovat erityinen katastrofi – tahmea, tuhoisa, oikosulkua aiheuttava katastrofi. Vesi ei ole liian riskialtista, kunhan näppäimistö ei ole kastunut. Muut juomat, kuten olut tai sokeriset, happamat juomat voivat kuitenkin olla loppu.

Ei ole takeita siitä, että voit tuoda näppäimistösi takaisin roiskeesta, mutta voit tehdä joitain asioita, jos näin tapahtuu.

 • Ensinnäkin, älä käännä tai kallista näppäimistöä. Nesteen pitäminen poissa kytkimistä on erittäin tärkeää.
 • Poista näppäinsuojukset ja arvioi välittömästi vuodon vakavuus ja määrä.
 • Jos roiske näyttää olevan rajoittunut tai paikallistettu yhdelle alueelle tai kytkimet näyttävät olevan likaiset, voit puhdistaa vahingoittuneet alueet alkoholilla ja vanupuikolla tai noudattaa yllä olevaa perusteellista puhdistusopasta.
 • Kun näppäimistö on puhdas ja kuiva, liitä se uudelleen tietokoneeseen ja testaa sitä.

Lopulliset ajatukset

Toivottavasti tämä opas auttaa sinua saamaan näppäimistösi koskemattomaan muotoon ja vähemmän kuin wc-istuimen. Näppäimistön puhtaana pitäminen varmistaa pitkän käyttöiän ja sen myötä paremman käyttökokemuksen. Loppujen lopuksi mikään ei ole samanlaista kuin pelaaminen tai kirjoittaminen puhtaalla, herkästi reagoivalla mekaanisella näppäimistöllä.

Älä unohda osoittaa rakkautta itsellesi peli hiiri , myös! Jätä meille kommentti tai twiitti meille, jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia.

Saatat myös pitää näistä