Kuinka asentaa uusi näytönohjain

Onko sinulla juuri uusi näytönohjain? Tässä on yksinkertaisin ja helpoin tapa asentaa se tietokoneellesi. Päivitä laitteesi jo tänään!

Tekijä:Thomas Bardwell 8. tammikuuta 2022 Grafiikkakortin poistaminen

Harkitsetko ottamista ja grafiikkasi päivittämistä, mutta olet varovainen ja pelkäät tekeväsi valtavan, peruuttamattoman virheen sovittaessasi sitä? Et ole yksin.

Onneksi uuden näytönohjaimen asentaminen ei ole se monimutkainen toimenpide, jonka mielemme kuvittelee olevan.

Kun tietojenkäsittely etenee jatkuvasti kohti helppokäyttöisyyttä komponenttien modulaarisuuden ansiosta, ei ole koskaan ollut parempaa aikaa ottaa tehtävä itse. Grafiikkasuorittimen vaihtaminen on merkittävin yksittäinen päivitys, jonka voit tehdä roiskuvaan pelitietokoneeseen, ja yksi helpoimmista.

Tässä kuinka asentaa uusi näytönohjain ilman mitään meteliä . Saat näyte uusimmista peleistä koko visuaalisessa loistossaan hetkessä.

SisällysluetteloNäytä

Uuden näytönohjaimen valinta

Grafiikkakortin asentaminen

Grafiikkakortit eivät ole suojassa valinnanvaralta, ja vaihtoehtoja on runsaasti jokaiseen budjettiin ja tarpeeseen. Navigointi kirjaimellisesti satojen GPU:iden usein hämmentävissä vesissä ei ole heikkohermoisia, emmekä vastustaisi sitä sinua vastaan, jos luovuttaisit tässä vaiheessa.

Asioiden yksinkertaistamiseksi tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat tekemään tämän erittäin tärkeän päätöksen:

Yhteensopivuus

Käytännössä kaikki nykyaikaiset näytönohjaimet ovat tehoimureita, jotka ahmivat valtavia paloja virtalähteen sähkötehosta. Tarkista, että nykyinen PSU-yksikkösi pystyy toivottamaan uuden jäsenen tervetulleeksi tietokoneesi komponenttiperheeseen.

Kuinka poistaa näytönohjain

Pyri yleensä siihen, että teho kaksinkertaistaa tietokoneesi yleiset vaatimukset. Jos esimerkiksi GPU, prosessori, emolevy jne. vaativat yhteensä 300 wattia, tarvitset 600 watin virtalähteen.

Kannattaa myös tarkistaa, onko nykyisessä virtalähteessäsi oikeat liittimet – 6-nastaiset ja 8-pinniset PCI-E-virtaliittimet – ja tarpeeksi.

Grafiikkakortin poistaminen

Tarkista seuraavaksi, että sinulla on fyysistä tilaa tukea uutta näytönohjainta, aina tarvittavasta PCI-E-paikasta emolevyssäsi, eivätkö kortin mitat loukkaa muita tärkeitä PCI-E-paikkoja, joita muut komponentit käyttävät. .

Tarkista valmistajan verkkosivuilta tarkat mitat ja ristiviittaukset koneesi kanssa.

Varmista, että lähtöliitäntävaihtoehdot sopivat nykyiseen näyttöösi. HDMI/Display Port -näytönohjaimen hankkiminen, jos käytät edelleen vain VGA-näyttöä, päättyy aina kyyneliin.

Budjetti

Toisin kuin suurten grafiikkasuoritinvalmistajien markkinoijat haluavat sinun uskovan, suurin osa peleistä ei tarvitse viimeisimmän tehoa. Nvidia RTX kortti juosta enemmän kuin ihailtavasti.

Kalleimmat grafiikkasuorittimet on tarkoitettu harrastajille, jotka tarvitsevat korkeita resoluutioita huimaa FPS-määrällä, eivät keskivertopelaajille, jotka haluavat graafista tarkkuutta vakaan pelikokemuksen yhteydessä.

Osta varojesi mukaan ja pyri löytämään tasapaino kustannusten ja tehon välillä. Myyntitapahtumat, kuten Black Friday, ovat ihanteellinen aika tehdä ostoksia.

Tutkimus

Lue arvioimasi näytönohjaimen arvostelut ja lue sitten lisää. Lääkärittömien ja sponsoroimattomien arvostelujen troolifoorumit. Jos voit, pelaa muutama minuutti suosikkipeliäsi kortilla varustetulla koneella.

Uuden näytönohjaimen asentaminen

Ensinnäkin, pidä Phillips-pääruuvimeisseliä käsillä ja, jos mahdollista antistaattinen rannehihna hyvän mittaan.

 1. Sammuta tietokone, katkaise virta virtalähteestä ja irrota virtajohto. Irrota kaikki lähtöjohdot, kuten HDMI-kaapeli olemassa olevasta grafiikkasuorittimestasi.
 2. Kosketa maadoitettua esinettä tai kiinnitä antistaattinen hihna tietokoneen koteloon. Vältä työskentelemistä kitkalle alttiilla pinnoilla, kuten matolla.
Kuinka asentaa uusi näytönohjain
 1. Ruuvaa sivupaneeli irti rungon takana ja sivulla olevilla ruuveilla. Aseta tietokone vaakasuoraan.
 2. Paikanna ja poista olemassa oleva grafiikkasuoritin, joka sijaitsee ylimmässä PCI-E-portissa (lähimpänä suoritinta). Löydät ruuvin, joka pitää korttia tietokoneen rungossa. Kierrä se irti ja laita sivuun. Tarvitset sitä hetken kuluttua uudelleen.
Kuinka poistaa GPU
 1. Tarkista, onko kortti kiinnitetty PCI-E-paikkaan muovisilla salpoilla tai kielekkeillä. Vapauta ne (yleensä painamalla molempia päitä samanaikaisesti) ja vapauta sitten GPU varovasti taivuttamatta sitä. Kärsivällinen ja lempeä oleminen auttaa pitkälle, jotta PCI-E-korttipaikka ei vahingoitu. Kortin pitäisi tulla ulos melko helposti. Jos tunnet kohtuullista vastustusta, seuraa askeleitasi uudelleen.
 2. Vaikka sinulla on esteetön näkymä PCI-E-paikkaan, käytä paineilmasäiliötä pölyn ja roskien puhdistamiseen.
 3. Jos uusi kortti on kahden korttipaikan peto, irrota metallinen korttipaikan suojus sen paikan vierestä, jota käytät GPU:n asentamiseen.
 4. Irrota uusi näytönohjain sen mukana toimitetusta antistaattisesta pussista varoen koskettamasta mitään piirilevyn osia tai lähtöjä. Käsittele sitä jäähdytyselementtien tai tuulettimien kautta. Jos joudut laskemaan sen jostain syystä, aseta se pahvipakkaukseen, jossa se toimitettiin, älä antistaattisen osan ulkokerrokseen, koska se on johtava ja voi aiheuttaa oikosulkuja.
Uuden näytönohjaimen asentaminen
 1. Vie hiiri uuden GPU:n yläpuolelle PCI-E paikka ja varmista, että kortin pohjassa olevat syvennykset ovat kohdakkain PCI-E:n kanssa. Työnnä sivuun kaikki tiellä olevat kaapelit, jotta et estä korttia ja PCI-E-paikkaa.
 2. Aseta grafiikkasuoritin korttipaikkaan painamalla tasaista, lujaa painetta, kunnes se asettuu tukevasti paikkaan. GPU ei vain liuku sisään, vaan sen pitäisi sopia ilman liikaa vaivaa. Hyvä osoitus siitä, onko kortti asetettu oikein, on se, että lähtöpaneeli on kohdistettu kehyksen takaosaan ja rungon ruuvinreikä näkyy kiinnityskannattimen läpi.
 3. Muoviset salvat napsahtavat automaattisesti, tai saatat joutua kääntämään niitä itse kortin kiinnittämiseksi.
 4. Käytä edellistä ruuvia (tai ruuveja, jos grafiikkasuoritin muodostaa kaksi paneelia) kiinnittääksesi kortin kiinnikkeen PC-kehykseen.
Poista näytönohjain
 1. Kanavoi tarvittavat PCI-E-virtaliittimet virtalähteestä kortin 6- ja 8-nastaisiin liitäntöihin ja liitä ne sitten.
 2. Aseta paneeli takaisin tietokoneen sivulle, liitä lähtökaapeli ja virtajohto.
 3. Käynnistä tietokone ja – peukkuja – näyttö käynnistyy.
 4. Siirry kortin valmistajan verkkosivustolle ja lataa uusimmat ohjaimet. Nvidia ja AMD tarjoavat selaintyökaluja korttisi tunnistamiseen ja parhaiden ajurien löytämiseen.
 5. Asenna ne (sinun on ehkä käynnistettävä tietokone uudelleen), ja olet valmis jyristämään.

Saatat myös pitää näistä