Guitar Hero Pelit järjestyksessä

Haluatko tietää kuinka monta Guitar Hero -peliä on olemassa? Liity meihin, kun listaamme kaikki Guitar Hero -pelit julkaisujärjestyksessä.

 Guitar Hero Pelit järjestyksessä

2000-luvun puolivälissä debytoinut Guitar Hero nousi rytmin kuuluisuus melko nopeasti ennen tasaantumista ja lopulta kokonaan katoamista.

Kuten moni rakastettuja videopelien franchising-tuotteita , sarjalla on edelleen intohimoinen seuraaja faneja, jotka haluaisivat nähdä Guitar Heron paluun vuonna 2023.Tässä luetellaan kaikki franchising-perinnön kunniaksi Guitar Hero -pelit järjestyksessä julkaisusta, mukaan lukien pääsarjat, lisäosat ja kannettavat Guitar Hero -pelit.

Matkan varrella keskustelemme siitä, miten franchising on kehittynyt, sekä sarjan jokaista peliä ympäröivästä kriittisestä vastaanotosta.

Aiheeseen liittyvä: Tony Hawk Pelit järjestyksessä Mario Kart -pelit järjestyksessä Tekken-pelit järjestyksessä

Pääsarjan Guitar Hero Games

 Kitarasankari

Kitarasankari

Julkaisupäivä: 8.11.2005
Alusta: PS2

Harmonixin kehittämä ja RedOctanen julkaisija alkuperäinen Guitar Hero julkaistiin vuonna 2005 PlayStationin yksinoikeudella toimivana rytmipelinä samaan tapaan kuin Konamin Guitar Freaks -sarja.

Pelin tärkein myyntivaltti oli kitaran muotoinen ohjain, joka simuloi rock-musiikin soittamista painamalla painikkeita ajoissa näytön nuottien kanssa.

Guitar Hero sisältää covereita 30 suositusta rock-kappaleesta, jotka kattavat viisi vuosikymmentä rockia, 1960-luvulta vuoteen 2005. Mukana on myös muita bonuskappaleita.

Pelistä tuli julkaisun jälkeen yllätyshitti, joka ansaitsi kriitikoiden suosiota, useita palkintoja ja yli 2 miljardin dollarin myyntiä.

 Guitar Hero II

Guitar Hero II

Julkaisupäivä: 7.11.2006
Alustat: PS2, Xbox 360

Vain vuotta myöhemmin julkaistu Guitar Hero II yritti hyödyntää ensimmäisen pelin menestystä lukuisilla uusilla kappaleilla.

Tämä sisältää 40 lisensoitua kappaletta, joista monet ovat cover-versioita suosituista rock-kappaleista, jotka on julkaistu 1960-2000-luvuilla.

Pelin kulku pysyy pääosin samana, mutta laajenee uusilla tiloilla ja nuottiyhdistelmillä lisähaasteeksi.

Kuten edeltäjänsä, myös Guitar Hero II sai kriittistä kiitosta erityisesti uusista monin- ja harjoitustiloistaan.

 Guitar Hero III Legends of Rock

Guitar Hero III: Legends of Rock

Julkaisupäivä: 28.10.2007
Alustat: PS2, PS3, Wii, Xbox 360, Windows, Mac

Hankittuaan oikeudet sarjaan Activision teki sopimuksen Neversoftin kanssa tuottamaan uuden Guitar Hero -pelin, Guitar Hero III: Legends of Rockin.

Peli julkaistiin yli 70 kappaleella, uudella Co-op Career -tilalla ja kilpailuhaasteilla, jotka kohtaavat pelaajan ikonisia muusikoita ja muita pelaajia vastaan.

Tähän asti Legends of Rock on ensimmäinen Guitar Hero -peli, joka tukee online-moninpeliä konsoliversioissa.

Huolimatta sarjan aiempia pelejä pienemmästä pistemäärästä, Guitar Hero III sai yleensä hyvän vastaanoton sekä kriitikoilta että fanilta.

 Guitar Hero World Tour

Guitar Hero World Tour

Julkaisupäivä: 26.10.2008
Alustat: Wii, Xbox 360, PS3, PS2, Windows, Mac

Seuraavaksi Guitar Hero -pelien listallamme on ei kukaan muu kuin Guitar Hero World Tour, franchising-sarjan neljäs pääosa.

Kaavaa laajentava tämä on ensimmäinen peli, jossa on sekä rumpu- että mikrofonioheislaitteet olemassa olevan kitaraohjaimen päälle.

Lisäksi World Tour esittelee mahdollisuuden luoda uusia kappaleita Music Studio -tilassa ja jakaa niitä muiden pelaajien kanssa verkossa.

Mittarisäätimien laatu, räätälöintimahdollisuudet ja yleinen vaikeus verrattuna aikaisempiin merkintöihin johtivat yleisesti myönteisiin arvioihin.

 Guitar Hero 5

Guitar Hero 5

Julkaisupäivä: 1.9.2009
Alustat: PS2, PS3, Wii, Xbox 360

Yrittääkseen kilpailla Rock Bandin kaltaisten pelien kanssa Guitar Hero 5 nojautui entistä pidemmälle moninpelikokemukseen yhteensä neljällä instrumenttiohjaimella.

Tämä sisältää lyijy- ja bassokitarat, rummut ja mikrofonin laululle, joita voidaan miksata ja sovittaa drop-in/drop-out -moninpelin aikana.

Uusia kilpailuhaasteita, kuten Rockfest, lisättiin, jolloin pelaajat voivat kohdata toisiaan sekä ikonisia esiintyjiä 85 kappaleessa 83 erilliseltä artistilta.

Julkaisunsa jälkeen Guitar Hero 5 sai myönteisiä arvosteluja erityisesti saavutettavuudestaan ​​ja moninpelivaihtoehdoistaan, mutta lopulta myytiin alle puolet niin monta kappaletta kuin World Tour.

 Guitar Hero Warriors of Rock

Guitar Hero: Warriors of Rock

Julkaisupäivä: 24.9.2010
Alustat: PS3, Wii, Xbox 360

Jatkamme Guitar Hero -pelien luetteloa järjestyksessä, Warriors of Rock on kuudes kappale ja ensimmäinen, joka sisältää tarinatilan, jossa pelaaja värvää 8 muusikkoa kukistamaan 'The Beast' -nimisen konnan.

Tähän tarinaan sisällytettiin useita kappaleita, mukaan lukien Rushin seitsenosainen ”2112” ja Megadethin ”Sudden Death” heidän tulevalta albumiltaan. TH1RT3EN .

Pelin puolella Warriors of Rock ylläpitää sarjan ydinmekaniikkaa ja moninpelitoimintoja lisäten samalla uusia bonushaasteita ja tehosteita.

Valitettavasti peli ei saanut yhtä paljon vastaanottoa kuin edeltäjänsä, ja arvostelut vaihtelivat positiivisiin, mikä viittasi huomattavasti heikompaan soundtrackiin, joka koostuu vähemmän tunnetuista kappaleista ja artisteista.

 Guitar Hero Live

Guitar Hero Live

Julkaisupäivä: 20.10.2015
Alustat: PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One, iOS

Seitsemäs ja viimeisin peli sarjassa, Guitar Hero Live oli yritys käynnistää franchising uudelleen uuden sukupolven videopelikonsoleille.

Sellaisenaan sen on kehittänyt uusi studio, FreeStyleGames, ja se sisältää useita innovaatioita kitaran ohjausjärjestelmään sekä kaksi uutta tilaa: GH Live ja GHTV.

Ensimmäinen toimii Liven uratilana, jossa on 42 kappaletta, kun taas jälkimmäinen hyödyntää viikoittain päivitettävää 200 kappaleen online-kirjastoa, joita voi ostaa pelin sisäisillä krediiteillä tai oikealla rahalla.

Kriitikoiden ja fanien reaktio Guitar Hero Liveen oli enimmäkseen myönteinen, sillä monet nauttivat uudesta ohjaimen suunnittelusta ja laajemmasta sisältövalikoimasta, mutta kyseenalaistivat sen riippuvuuden mikrotransaktioihin.

Spin-Off Guitar Hero -pelit

 Guitar Hero Encore Rocks 80-luvulla

Guitar Hero Encore: Rocks the 80s

Julkaisupäivä: 24.7.2007
Alusta: PS2

Mikään lista Guitar Hero -peleistä ei olisi täydellinen mainitsematta vuosien varrella julkaistuja erilaisia ​​kämmentietokone- ja konsolipelejä.

Tämä sisältää Guitar Hero Encore: Rock the 80s, joka julkaistiin pian Guitar Hero II:n jälkeen ja keskittyy pääasiassa 1980-luvun musiikkiin.

Tähän asti pelin ääniraita, pelattavat hahmot, muoti ja taideteokset on suunniteltu jäljittelemään sen ajan suosittuja trendejä ja taiteilijoita.

Se oli myös Harmonixin kehittämän sarjan kolmas ja viimeinen nimike, eikä se saanut kovinkaan hyvää vastaanottoa uusien ominaisuuksien ja rajoitetun ääniraidan vuoksi.

 Guitar Hero kiertueella

Guitar Hero: Kiertueella

Julkaisupäivä: 22.6.2008
Alusta: Nintendo DS

Yksinomaan Nintendo DS:lle julkaistu Guitar Hero: On Tour on ensimmäinen kannettava kädessä pidettävä peli rytmipelisarjassa.

Perinteisen Guitar Hero -kokemuksen heijastamiseksi se sisältää neljän painikkeen Guitar Grip -kiinnikkeen, joka toimii yhdessä DS-kynän kanssa rekisteröimään ja soittamaan nuotteja.

Pelin soundtrack koostuu 26 kappaleesta – 21 yksinoikeudella On Tourille ja viisi kappaletta Guitar Hero III: Legends of Rock.

On Tour sai sekalaisia ​​tai positiivisia arvosteluja, ja sitä pidetään yleisesti kunnianhimoisena projektina, joka ei aivan täyttänyt lupaustaan ​​luoda Guitar Hero -kokemus uudelleen kämmentietokoneella.

 Guitar Hero Aerosmith

Guitar Hero: Aerosmith

Julkaisupäivä: 27.6.2008
Alustat: Xbox 360, PS2, PS3, Wii, Windows, Mac

Guitar Hero: Aerosmith, jota pidettiin Guitar Hero III:n laajennuksella, on ensimmäinen Vicarious Visionsin kehittämä peli sarjassa sekä ensimmäinen, joka rajasi painopisteensä vain yhteen bändiin.

Tähän asti 70 % pelin soundtrackista koostuu Aerosmithin kappaleista, kun taas loput kappaleet ovat bändeiltä, ​​jotka joko tekevät vaikutteita tai ovat avautuneet heille.

Yksinpelissä Career-tilassa pelaaja käy läpi bändin historiaa ja esiintyy useissa paikoissa todellisten paikkojen perusteella.

Vaikka Guitar Hero: Aerosmith oli identtinen edeltäjiensä pelien kanssa, se oli paljon lyhyempi ja helpompi kuin aiemmat Guitar Hero -pelit.

 Guitar Hero kiertueella vuosikymmeniä

Guitar Hero kiertueella: vuosikymmeniä

Julkaisupäivä: 14.11.2008
Alusta: Nintendo DS

Guitar Hero: On Touria seurasi jatko-osa, On Tour: Decades, toinen käsikäyttöinen yksinoikeus, joka käyttää Guitar Grip -liitintä.

Kuten sen nimestä voi päätellä, peli käyttää kronologista lähestymistapaa ääniraidan jakamisessa, ja jokaiselle rock n' roll -historian vuosikymmenelle tarjotaan viisi kappaletta.

Tätä täydentää lisäksi joukko uusia paikkoja, master-kappaleita ja hahmoja, joita ei ole alkuperäisessä On Tourissa.

Vaikka pelin laajennettu tarjonta sai fanien hyvän vastaanoton, kriitikot eivät olleet yhtä vaikuttuneita, mikä johti vaihteleviin tai keskimääräisiin arvosteluihin.

 Guitar Hero Arcade

Guitar Hero Arcade

Julkaisupäivä: 15. maaliskuuta 2009
Alusta: Arcade

Activision ja Konami ovat tehneet yhteistyötä useita kertoja aiemmin, ja ne aloittivat Guitar Hero Arcaden jakelun vuoden 2009 alussa.

Pelin soundtrack sisältää 50 kappaletta, jotka perustuvat Guitar Hero III:n pääsettilistaan, bonuskappaleita ja ladattavia kappaleita.

Lisäksi Guitar Hero Arcadessa on mahdollisuus toistaa premium-kappaleita käyttämällä pelihallien pelimerkkejä.

Pelin julkaisun jälkeen American Society of Composers, Authors and Publishers tarkasti pelin, joka väitti sen olevan 'julkinen esitys', joka ansaitsee lisäkorvauksen.

 Guitar Hero Metallica

Guitar Hero: Metallica

Julkaisupäivä: 29.3.2009
Alustat: Xbox 360, PS2, PS3, Wii

Kuten Guitar Hero: Aerosmith, Guitar Hero: Metallica kaventaa tarkennuksensa yhteen kohteeseen, tässä tapauksessa Metallicaan.

Guitar Hero World Tourin suunnittelu säilyy, ja siinä on tuki lyijy- ja bassokitaroille, rumpuille ja mikrofoniohjaimille.

Ääniraita koostuu 28 mestarikappaleesta Metallican uran ajalta sekä 21 lisäkappaletta, jotka bändin jäsenet ovat valinneet.

Lopulta Guitar Hero: Metallica sai positiivisia arvosteluja, ja kriitikot pitivät sitä arvokkaana kunnianosoituksena bändille ja yhtenä Neversoftin parhaista ponnisteluista sarjan tähän mennessä.

 Guitar Hero kiertueella moderneja hittejä

Guitar Hero kiertueella: Modernit hitit

Julkaisupäivä: 9.6.2009
Alusta: Nintendo DS

Toisin kuin On Tour: Decades, Guitar Hero On Tour: Modern Hits keskittyy kokonaan kappaleisiin, jotka on julkaistu viimeisen viiden vuoden aikana sen julkaisusta.

Tämä vaati paljon vaivaa kehittäjältä Vicarious Visions tasapainottaakseen kappalevalikoimaa ja säilyttääkseen laajan vetovoiman.

Lisäksi pelin uusi yhden pelaajan uratila käyttää 'Fan Requests' -pyyntöjä luodakseen epälineaarisen etenemisen, jossa pelaajan on suoritettava tietty määrä kappaleita ennen edetä.

Pelissä ja yleisessä rakenteessa ei juurikaan muutettu, minkä seurauksena fanit ja kriitikot saivat ristiriitaisen vastaanoton.

 Guitar Hero Smash Hitit

Guitar Hero: Smash Hits

Julkaisupäivä: 16.6.2009
Alustat: Xbox 360, PS2, PS3, Wii

Smash Hits, joka toimii järjestyksessä Guitar Hero -pelien 'Greatest Hits' -pelinä, sisältää 48 kappaletta sarjan viidestä edellisestä pelistä.

Tämä sisältää fanien suosikkikappaleita alkuperäisistä Guitar Hero- ja Guitar Hero II -kappaleista sekä Rocks the 80s, Legends of Rock ja Guitar Hero: Aerosmith.

Jokainen kappale on suunniteltu uudelleen master-tallenteiden perusteella, ja se sisältää tuen koko bändin soittamiselle neljällä musiikki-instrumenttiohjaimella.

Vaikka Smash Hits sai kohtalaista kiitosta, kriitikot vähensivät tätä jonkin verran, koska pelin pelkkä olemassaolo osoitti, kuinka ylikylläisiksi musiikkipelimarkkinat olivat tulleet.

 DJ Hero

DJ Hero

Julkaisupäivä: 27.10.2009
Alustat: PS2, PS3, Wii, Xbox 360

Levysoitinta hyödyntävä DJ Hero on Guitar Heron spin-off, joka toimitettiin fyysisen levysoittimen oheislaitteen mukana.

Tämän avulla pelaajat voivat remiksoida yli 100 mukana olevaa kappaletta eri genreistä ja merkittävistä hahmoista, kuten DJ AM, Grandmaster Flash, DJ Jazzy Jeff ja Daft Punk.

Kuten perinteinen Guitar Hero, pelaajan on painettava painikkeita ajoissa kappaleen mukana, ja siihen on lisätty ristihäivytys- ja naarmuuntumismekaniikka, jolla saadaan enemmän pisteitä.

Julkaisuhetkellä DJ Hero sai yleensä hyvän vastaanoton kriitikoilta, jotka ylistivät poikkeamista tavallisesta Guitar Hero -pelaamisesta.

 Bändi Hero

Bändi Hero

Julkaisupäivä: 3.11.2009
Alustat: Xbox 360, PS2, PS3, Wii, Nintendo DS

Seuraava pysähdys Guitar Hero -peleissämme maailmankiertueella on Band Hero, toinen lisälaite, joka nimeää erilliset oheislaitteet versiosta riippuen.

Konsoleissa Band Hero sisältää täyden tuen jokaiselle instrumenttiohjaimelle sekä drop-in/drop-out-moninpelin.

Kämmentietokoneissa pelaajat voivat kuitenkin käyttää vain pelin mukana tulevaa Guitar Gripiä tai uutta Drum Skiniä.

Band Hero sai ristiriitaisia ​​arvosteluja, sillä useat kriitikot pitivät sitä pop-rock-kokoelmana Guitar Hero 5:n settilistasta, joka tarjosi huomattavasti vähemmän sisältöä samaan hintaan.

 Guitar Hero Van Halen

Guitar Hero: Van Halen

Julkaisupäivä: 22.12.2009
Alustat: PS2, PS3, Wii, Xbox 360

Guitar Hero: Van Halenin viimeinen pelaajakoteja koristava spin-off on Underground Developmentin kehittämä ja Activision julkaisi 2000-luvun lopulla.

Aikaisempien spin-offien tapaan se keskittyy yhden amerikkalaisen rock-yhtyeen Van Halenin uraan ja kappaleisiin.

Siinä on 25 yhtyeen esittämää kappaletta sekä 19 kuratoitua kappaletta artisteilta, jotka ovat suoraan inspiroineet ryhmästä.

Julkaisunsa jälkeen Guitar Hero: Van Halen sai ristiriitaisia ​​arvosteluja ominaisuuksien puutteesta, rajoitetusta kappalelistasta ja promootiosta ilmaisena bonuksena kaikille Guitar Hero 5:n ostaneille.

Tulet rakastamaan myös näitä