FNAF-pelit järjestyksessä

Jos pidät selviytymiskauhupeleistä, kuten FNAF (Five Nights at Freddy's), tämä luettelo kaikista FNAF-peleistä kronologisessa järjestyksessä on hyödyllinen.

Tekijä:Justin Fernandez 12. helmikuuta 20222 viikkoa sitten FNAF-pelit järjestyksessä

Viisi yötä Freddyssä on indie selviytymiskauhupeli sarja pahoista animatronisista maskoteista, jotka heräävät henkiin yöllä ja vaeltavat ympäriinsä etsiessään seuraavaa uhriaan.

Franchising-sarjan laajan tarinan ja monimutkaisemman tarinan vuoksi, joista fanit usein keskustelevat, voi olla hankalaa paikantaa tarkat tapahtumat ja luoda tarkka aikajana.

Tässä luettelossa yritämme kuitenkin tehdä juuri sen tutkimalla kaikki FNAF-pelit julkaisupäivän ja tarinan järjestyksessä , mukaan lukien pääsarjat ja lisäpelit.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, päivitämme tätä luetteloa uusien FNAF-ilmoitusten jälkeen, joten muista tarkistaa tilanne uudelleen!

Aiheeseen liittyvä: Parhaat tulevat kauhupelit 2022 (and Beyond) Parhaat tulevat indie-pelit 2022 (and Beyond) Parhaat tulevat videopelien jatko-osat 2022

SisällysluetteloNäytä

Pääsarja

Viisi yötä Freddyssä

Viisi yötä Freddyssä

Julkaisupäivä: 8.8.2014

Alustat: Windows, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android

Ensimmäisen FNAF-pelin julkaisi vuonna 2014 sarjan luoja Scott Cawthon, ja siinä pelaajat ottavat Mike Schmidtin vartijan roolin hänen ensimmäisessä vuorossaan Freddy Fazbear's Pizzassa.

Pelin tavoitteena on selviytyä viidestä helvetillisestä yöstä perhepizzeriassa, kun sen animatronic-esittäjät muuttuvat vihamielisiksi iltojen edetessä.

Viisi yötä Freddyssä keskittyy neljään animatroniseen hahmoon: nimetty Freddy Fazbear sekä Bonnie, Chica ja Foxy, jotka voidaan välttää tarkkailemalla kameroita ja lukitsemalla ovet.

Julkaisunsa jälkeen FNAF sai runsaasti kiitosta omaperäisyydestään ja kauhuelementeistään ennen kuin se keräsi kulttiseuraa ja siitä tuli suosittujen Let's Play -videoiden aihe.

Viisi yötä Freddyssä

Five Nights at Freddy's 2

Julkaisupäivä: 11.11.2014

Alustat: Windows, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android

Samana vuonna Scott Cawthon julkaisi Five Nights at Freddy's 2 , esiosa, joka rakentuu alkuperäisestä esittelemällä uusittuja hahmoja sekä kaksi täysin uutta.

Siinä pelaajat ohjaavat uutta vartijaa, Jeremy Fitzgeraldia, joka yrittää selviytyä jokaisesta vuorosta, kun Freddy, Bonnie, Chica, Foxy, Nukkemarionette ja Balloon Boy jahtaavat häntä hellittämättä.

Pelin edetessä paljastuu, että poliisi tutkii tätä nimenomaista Fazbear’s Pizza -paikkaa, ja on oletettu, että tuntematon henkilö tappoi siellä useita lapsia.

FNAF 2 sai positiivisen vastaanoton kriitikoilta, jotka ylistivät sen paniikkia aiheuttavaa pelattavuutta ja lisääntynyttä vihollisten määrää, samalla kun he kiistelivät sen jyrkän vaikeuden verrattuna ensimmäiseen peliin.

Viisi yötä Freddyssä

Five Nights at Freddy's 3

Julkaisupäivä: 2.3.2015

Alustat: Windows, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android

Five Nights at Freddy's 3 on kolmas osa ja sijoittuu kronologisesti kolmekymmentä vuotta alkuperäisen tapahtuman jälkeen kauhuteemaisessa nähtävyyksessä, joka perustuu Fazbear's Pizzaan.

Pelaajat on nimetty nimettömäksi vartijaksi, joka on määrätty valvomaan laitosta ja pitämään silmällä vanhentunutta animatronia nimeltä Springtrap, joka tykkää vaeltaa vapaasti yöllä.

Koska peli tekee paljon vaivaa paljastaakseen päähenkilön nimeä, jotkut fanit spekuloivat, että heidän identiteetillään on syvempi merkitys ja että se voi olla jopa Michael Afton.

Verrattuna edeltäjiinsä, FNAF 3 sai vähemmän kiitosta sen tummemmasta ja karkeammasta sävystä sekä kritiikkiä sen liiallisesta riippuvuudesta jumpscareista ja epäkarismaattisista hahmoista.

Viisi yötä Freddyssä

Five Nights at Freddy's 4

Julkaisupäivä: 23.7.2015

Alustat: Windows, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android

Toisin kuin aiemmat merkinnät, jotka kaikki asetettiin turvallisuustoimistoihin, Five Nights at Freddy's 4 tapahtuu lasten makuuhuoneessa, jossa pelaajan on vältettävä alkuperäisen Fazbear's Pizza -miehistön hyökkäämästä.

Pelaajan ainoa puolustuskeino on taskulamppu, jossa on rajoittamaton määrä paristoja, jolla voidaan torjua animatroniikka joka ilta.

Tarina kerrotaan pelattavien minipelien avulla, jotka paljastavat, että hänen ikätoverinsa kiusoitsivat päähenkilöä, koska hän pelkäsi Fazbear's Pizzaa, mikä johti myöhemmin traagiseen onnettomuuteen, joka aiheutti hänen kuolemansa.

FNAF 4 sai julkaisun jälkeen ristiriitaisia ​​arvosteluja, sillä jotkut pelaajat nauttivat tunneperäisestä tarinasta ja uudistetusta mekaniikasta, kun taas toiset pitivät uutta pelattavuutta hieman liian hämmentävänä.

Viisi yötä Freddyssä

Five Nights at Freddy's: Sisar Location

Julkaisupäivä: 7.10.2016

Alustat: Windows, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android

Sisaren sijainti on sarjan viides erä ja eroaa aikaisemmista tuloksista siinä, että pelaajat eivät ole enää rajoittuneet yhteen huoneeseen ja voivat liikkua paikasta toiseen suorittaakseen erilaisia ​​tehtäviä.

Siinä pelaat Michael Aftonina, William Aftonin pojan, pelin animatronic-hahmojen luojan ja Circus Baby's Entertainment and Rentalin, Fazbear's Pizzan sisarpaikan, uuden työntekijän.

Joka ilta Michael saa tehtäviä avustaja A.I. HandUnit ja täytyy välttää sirkusaiheisia muunnelmia Funtime Freddystä, Bon Bonista, Funtime Foxysta ja uusista hahmoista Ballora, Bidybabs, Minireenas ja Circus Baby.

Lopulta peli sai ristiriitaisia ​​arvosteluja kriitikoilta, jotka ylistivät sen tarinaa ja äänisuorituksia, mutta asettivat kyseenalaiseksi joitain pelin näkökohtia.

Freddy Fazbear

Freddy Fazbearin pizzeriasimulaattori

Julkaisupäivä: 4.12.2017

Alustat: Windows, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android

Kutsutaan usein nimellä FNAF 6, Freddy Fazbearin pizzeriasimulaattori on asetettu kronologisesti FNAF 3:n jälkeen ja sitä markkinoitiin ilmaisena simulaatiopelinä, jossa pelaajat hallitsevat omaa Fazbear-sijaintiaan.

Kuitenkin, kun pääset hallintasim-komponentin ohi, peli vaihtuu perinteiseen FNAF-konseptiin, jossa pelaajat yrittävät selviytyä pahan animatroniikan hyökkäyksestä.

Tämä sisältää romuista uudelleen rakennetun Circus Babyn, Molten Freddyn, Leftyn mustakarhun ja Springtrapin tai Scraptrapin, jotka on rakennettu Spring Bonnien kuluneesta asusta ja William Aftonin epäkuolleesta ruumiista.

Julkaisunsa jälkeen Pizzeria Simulator sai enimmäkseen myönteisiä arvosteluja, ja fanit pitävät sitä ainutlaatuisena ja jännittävänä FNAF-kaavan kehityksenä.

Ultimate Custom Night

Ultimate Custom Night

Julkaisupäivä: 27.6.2018

Alustat: Windows, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android

Ultimate Custom Night , joka tunnetaan myös nimellä FNAF 7, on sarjan seitsemäs canon-peli, ja sen oli alun perin tarkoitus olla Pizzeria Simulatorin DLC ennen kuin siitä tuli itsenäinen peli.

Pelaajat valitsevat 50 hahmosta, jotka esiintyvät sarjassa ja asettavat mukautettuja vaikeustasoja, ansaitsevat Faz-kolikoita ostaakseen lisävoimia, käyttävät pehmoleikkejä tiettyjen animatronien pysäyttämiseen ja Death Coins -kolikoiden poistamiseen vihollisia nykyisestä illasta.

Vaikka peli näyttää alussa ei-canonilta, tietyt hahmodialogin linjat viittaavat siihen, että pelaajahahmo on William Afton kuoltuaan FNAF 6:ssa ja joutuessaan loukkuun kiirastulessa.

Koska peli julkaistiin ilmaiseksi, se sai suhteellisen hyvän vastaanoton kriitikoilta ja faneilta sen ainutlaatuisesta, muokattavissa olevasta klassisesta FNAF-kaavasta.

Viisi yötä Freddyssä

Five Nights at Freddy's: Apua kaivataan

Julkaisupäivä: 28.5.2019

Alustat: Windows, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android

Tunnetaan yleisesti nimellä FNAF 8, Apua tarvitaan julkaistiin alun perin Steel Wool Studiosin kehittämänä VR-nimikkeenä ja julkaistiin ScottGamesin alla toukokuussa 2019, ja ei-VR-versio julkaistiin myöhemmin samana vuonna.

Peli esittelee itsensä nimellä The Freddy Fazbear Virtual Experience, universumin sisäinen tuote, joka on suunniteltu palauttamaan Fazbearin julkisuuskuva vuosia kestäneiden oikeusjuttujen jälkeen traagisista tapahtumista eri paikoissa.

Pelaajan valinnoista riippuen pelissä on neljä loppua, jotka seuraavat lopullista paljastamista, että yksi animatronikoista, humanoidi kani nimeltä Glitchtrap, on William Aftonin digitaalinen haamu.

Five Nights at Freddy's: Help Wanted sai lämpimän vastaanoton, erityisesti sen tehokkaan virtuaalitodellisuuden käytön ja kyvyn esitellä uusia mekaniikkoja säilyttäen sarjan tunnelman ja tunnelman.

Viisi yötä Freddyssä

Five Nights at Freddy's: Security Breach

Julkaisupäivä: 16.12.2021

Alustat: Windows, PS4, PS5

Five Nights at Freddy's: Security Breach on sarjan yhdeksäs ja viimeisin osa, ja sen on myös kehittänyt Steel Wool Studios ja julkaissut ScottGames PC- ja PlayStation-konsoleille.

Tarina sijoittuu Help Wantedin jälkeen ja näet sinut leikkimässä Gregory-nimisenä lapsena, joka päätyy loukkuun Freddy Fazbearin Mega Pizzaplexiin yön yli.

Pelaajat yrittävät selviytyä yöstä kiertämällä animatroniikka Glamrock Chicaa, Montgomery Gatoria, Roxanne Wolfia ja monia muita ystävällisen Glamrock Freddyn avulla.

Julkaisemisen jälkeen Security Breach sai ristiriitaisia ​​arvosteluja julkaisun aikana esiintyneiden virheiden ja teknisten ongelmien vuoksi, mutta sitä kehuttiin myös ilmapiiristä ja uudesta mekaniikasta.

Spin-offit

FNaF maailma

FNaF maailma

Julkaisupäivä: 21.1.2016

Alustat: Windows, Android

FNaF maailma on sarjan ensimmäinen virallinen spin-off ja kokonaisuudessaan viides peli, joka julkaistaan ​​vuosina 2016 (PC) ja 2017 (mobiili), ennen kuin se lopulta poistettiin kaikilta digitaalisilta julkisivuilta GameJoltin lisäksi.

Pelin kulku poikkeaa klassisesta FNAF-kaavasta ja näet sinut tutkimassa eri alueita, kohtaamassa vihollisia kaikkialta sarjasta ja voittamalla heidät ansaitaksesi kokemusta ja Faz Tokeneja ostaaksesi päivityksiä.

Pelin edetessä pelaajat keräävät lisää hahmoja liittyäkseen seurueeseensa, ja yhteensä 40 hahmoa neljästä ensimmäisestä FNAF-pelistä ilmestyy.

Syy, miksi FNaF World päätyi poistoon, johtui negatiivisesta vastaanotosta, joka johtui pelin lukuisista virheistä ja keskeneräisestä pelin julkaisusta.

Viisi yötä Freddyssä

Five Nights at Freddy's: Erikoistoimitus

Julkaisupäivä: 25.11.2019

Alustat: iOS, Android

Erikois lähetys on sarjan toinen spin-off-peli, ja se julkaistiin AR-mobiilipelinä, jonka Illumix on kehittänyt/julkaissut marraskuussa 2019.

Peli esittelee itsensä Fazbear Entertainmentin luomana universumin sisäisenä animatronisena vuokrauspalveluna ja jatkaa FNAF: Help Wantedin tarinaa.

Pelin kulku käyttää ensimmäisen persoonan POV-peliä, jossa pelaajat käyttävät taskulamppua ja shokkilaitetta suojautumiskeinona heidän kotiinsa tunkeutuvia viallisia animatronia vastaan.

Julkaisunsa jälkeen Special Delivery sai yleisesti myönteisiä arvioita sitä juhlivilta kriitikoilta tyydyttävästä taistelusta, tarinasta, julkaisun jälkeisestä sisällöstä, äänisuorituksista ja ääniraidasta.

Freddy avaruudessa 2

Freddy avaruudessa 2

Julkaisupäivä: 3.12.2019

Alustat: Windows, Linux, Mac, iOS, Android

Luotu lisäämään tietoisuutta St. Jude Children's Research Hospital -varainkeräyksestä, Freddy avaruudessa 2 on Scott Cawthonin tekemä sivuttain rullaava shoot 'em up, joka julkaistiin GameJoltissa.

Peli asettuu jatkoksi FNaF Worldin FNaF 57: Freddy in Space -minipelille ja näkee Freddyn syvän avaruuden tehtävässä pelastaakseen ystävänsä ja poikansa pahalta tietokoneavustajalta L.O.L.Z.H.A.X.

Aivopestyään avaruussoturit Bonnien, Chican ja Foxyn sekä toisen salaperäisen nuken, Lolzhax lukitsee myös Freddyn pojan Kuun aseman ulkopuolelle, koska ilmaa on rajoitetusti jäljellä.

Menestyäkseen Freddyn on voitettava toverinsa ennen kuin hänen pojansa happi loppuu, ja jokainen tappo saa valitun hahmon nousemaan, saamaan lisää terveyttä, kestävyyttä ja tehokkaita aseita.

Tietoturvaloukkaus: Fury

Tietoturvaloukkaus: Fury’s Rage

Julkaisupäivä: 28.4.2021

Alustat: Windows, Linux, Mac, iOS, Android

Furyn raivo julkaistiin ilmaiseksi GameJoltissa fanien rauhoittamiseksi sen jälkeen, kun Scott Cawthon tajusi, että hänen olisi lykättävä FNAF: Security Breach -ohjelmaa.

Siinä pelaajat ottavat joko Glamrock Freddyn, Glamrock Chican, Montgomeryn tai Roxannen roolin sivuttain vierittävään beat 'em up -seikkailuun.

Pelissä on kaksi vaikeusvaihtoehtoa ja viisi tasoa täynnä vihollisia ja lisävoimia ennen kuin se huipentuu pomotaisteluun kunkin tason lopussa.

Vaikka Fury's Rage on spin-off, se on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se on sarjan ensimmäinen taistelupeli, yksi kolmesta ei-kauhuun liittyvästä merkinnästä ja toinen FNAF-peli, jonka virallisessa nimessä ei ole Freddyn nimeä.

Saatat myös pitää näistä